Lietuvu satriec 2 mēnešus vecas meitenes nāve - viņu gultiņā no rīta atradusi māte, kas pati bijusi alkohola reibumā
foto: Shutterstock
Bērni
2024. gada 20. augustā, 13:33

Lietuvu satriec 2 mēnešus vecas meitenes nāve - viņu gultiņā no rīta atradusi māte, kas pati bijusi alkohola reibumā

Viktorija Popova

Jauns.lv

Lietuvu satriekusi ģimenes traģēdija netālu no Kauņas esošajā pilsētā Ķēdaiņos - agrā piektdienas rītā jaunā māmiņa gultā atradusi mirušu nepilnus divus mēnešus veco meitu. Policija sākusi pirmstiesas izmeklēšanu, vēstī kaimiņvalsts mediji.

Lietuvu satriec 2 mēnešus vecas meitenes nāve - vi...

Piektdienas agrā rītā ap pl. 6 kāda 32 gadus veca Ķēdaiņu iedzīvotāja pamodusies un secinājusi, ka viņas bērns gultā ir bez dzīvības pazīmēm, vēstī Lietuvas sabiedrisko mediju portāls Lrt.lt. Māmiņa steidzami zvanījus uz Vispārējo palīdzības tālruni. Uz norādīto vietu steidzās ātrās palīdzības un policijas ekipāžas. Kad dienesti ieradās, palīdzēt mazulim vairs nebija iespējams – tika konstatēta nepilnus divus mēnešus vecās meitenes nāve. Mazā pasaulē bija nākusi vien šā gada jūnijā.

Lietuvas likumsargi sākuši pirmstiesas izmeklēšanu, lai noskaidrotu nāves cēloni. Pēc sākotnējiem policijas darbinieku apkopotajiem datiem noprotams, ka mazuļa nedzīvais ķermenītis ir bez ārējām vardarbības pazīmēm. Speciālisti skaidro, vai mazā mira no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, kādas slimības vai citu iemeslu dēļ. 32 gadus vecajai mazuļa mātei konstatēts viegls alkohola reibums - 1,21 promile. Šoka dēļ mediķu palīdzība bija nepieciešama viņai pašai. Lietuvas bērnu tiesību speciālisti informē, ka palīdzēt ģimenei sākts tikai tagad, pēc šīs traģēdijas. Līdz šim ģimene sociālajam dienestam nebija zināma. Bez šogad dzimušās meitenītes ģimenē aug vēl viens mazgadīgs bērns. Pēc traģēdijas viņš nodots tuvāko radinieku aprūpē, jo bērna tēvs traģēdijas dienā darba dēļ bija ārzemēs.

Tēmas