"Nelaidiet savus bērnus kailus publiskās vietās!" Sociālajos tīklos lauž šķēpus par to, cik droši bērniem ir pludmalē dzīvoties pavisam plikiņiem
foto: Shutterstock
Datu speciālists brīdina par riskiem.
Bērni
2024. gada 25. jūlijā, 11:36

"Nelaidiet savus bērnus kailus publiskās vietās!" Sociālajos tīklos lauž šķēpus par to, cik droši bērniem ir pludmalē dzīvoties pavisam plikiņiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Programmētājs un tehnoloģiju entuziasts Elviss Strazdiņš sociālajā platformā “X” aizsācis diskusiju par to, vai mūsdienās ir pieņemams maziem bērniem pludmalē dzīvoties pavisam plikiņiem.

"Nelaidiet savus bērnus kailus publiskās vietās!" ...

“Lūdzu, nelaidiet savus bērnus kailus publiskās vietās! Un es nerunāju par apdegumu vai infekciju risku. Šajā tehnoloģiju laikmetā viss var nonākt (un nonāk biežāk nekā gribētos) internetā. Ja fotogrāfiju fonā būs redzami arī vecāki, tas var neatgriezeniski ietekmēt bērna dzīvi,” brīdina Strazdiņš.

Uz programmētāja ierakstu reakcija ir dažāda. Vieni piekrīt Strazdiņa viedoklim, sakot, ka nesaprot, kāpēc bērnus būtu plikus jālaiž ārā. 

“Tagad ir iespējas - pampers peldēšanai, auduma biksītes visos izmēros. Es reāli būtu super nikna uzzināt, ka mani mazu senči kaut laida pa pliko. Cik zinu nelaida. Kas tas pa manas paaudzes jauno vecāku bērnu nūdismu?” savu viedokli pauž kāda platformas “X” lietotāja.

Arī Atis piekrīt, ka bērnu privātumam vecāku bezatlīdzība nākotnē var nodarīt smagu kaitējumu: “Publiskajā vidē bērnu un pusaudžu kailums nav atbalstāms.”

Vienlaikus liela daļa arī nepiekrīt Strazdiņa paustajam, norādot, ka nav saprotams, par ko būtu jābaidās.

“Saprotu argumentāciju, bet visam savs laiks. Ja sīcim labāk bez drēbēm, kur problēma? Kad sāk saprast, pats velk bikses. Līdzīgi meitenēm, sākumā bikses, tas pielec un prasa arī augšiņu. Un jā, ja kāds vecāks vēlas, lai velk sīcim peldkostīmu uzreiz pēc atrašanas kāpostos,” pauž kāds “X” lietotājs.

Kaspars savukārt uzskata, ka sabiedrībai ir jābūt mazāk pūristiskai un nav jākaunās no kailuma: “Šī kaunēšanos no kailuma ir ASV ietekme, un to nevajadzētu atbalstīt. Spānijā kailums pludmalē ir normāli, pat nenūdistu pludmalēs sievietes sauļojas bez krūštura, un daudzi mazbērni spēlējas kaili.”