Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mode

Video: Rīgā apskatāmi modes leģendas Vivjenas Vestvudas tērpi

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Modes muzejā Rīgā šomēnes atklāta pasaulslavenās britu modes mākslinieces Vivjenas Vestvudas (1941–2022) tērpu izstāde. Tāda mēroga šīs mākslinieces darbu ekspozīcija Latvijā un Baltijā līdz šim nav bijusi. Panku stila izveidotājas, britu stila, īru tartana, tvīda un korsešu aktualizētājas darinātos tērpus Vestvudas faniem Latvijā apskatei “aizdevis” privātais britu kolekcionārs Lī Praiss.

Video: Rīgā apskatāmi modes leģendas Vivjenas Vest...

Vestvuda pēc izglītības bija sākumskolas skolotāja, bet modes jomā tīrradnis, kam patika lauzt tradicionālos priekšstatus par apģērbu. Viņas darbos ir daudz asimetrijas, drosmīgu krāsu, nestandarta siluetu, aksesuāru un apdrukas.

Ja nekur citur, tad, iespējams, Vivjenas Vestvudas rokrakstu daudzi būs redzējuši filmā “Sekss un lielpilsēta”, kur aktrises Sāras Džesikas Pārkeres spēlēto varoni Keriju Bredšovu viņas līgavainis pie altāra pamet iespaidīgā Vestvudas kāzu kleitā.

foto: Ekrānuzņēmums
Panku stila radītājas Vivjenas Vestvudas tērpu izstāde Rīgā.
Panku stila radītājas Vivjenas Vestvudas tērpu izstāde Rīgā.

Viņas tērpus nēsājušas vai demonstrējušas modeles Naomi Kempbela, Keita Mosa, tos bija iecienījušas arī aktrises Pamela Andersone un Helēna Bonama Kārtere .

Izstādē apskatāmi vairāk nekā 40 izcilās britu dizaineres radītie tērpi un aksesuāri.

Vivjenas Vestvudas tērpu izstāde

17. maijā Modes muzejā atklāta "Vivienne Westwood: Personiska tērpu un aksesuāru kolekcija". Tajā ietilpst vairāk nekā 40 izcilās britu dizaineres ...

Modes muzeja projektu vadītāja Agrita Grīnvalde īpaši izceļ izstādē apskatāmos vīriešu apģērbus. “Tas ir tāds vīrišķīgs klasiskās britu drēbniecības piegriezums, uzvalki un fantastiski audumi, tajā skaitā skotu tartans un tvīds. Apskatāma arī virkne panku stila apģērbu, leģendārie bondāžas uzvalki ar sasienamām siksnām un vairākas romantiskas, spožas kleitas. Tāpat redzama arī tēma, kas Vestvudai īpaši svarīga, proti, korsete –nevis kā sievietes apspiešanas, bet spēka un pašapziņas simbols.”

Krāšņā britu modes leģenda Vivjena Vestvuda (1941-2022)

Skaties pievienoto video un iepazīsti mūslaiku modes mākslas leģendas darinājumus.