foto: Hbo/Darren Star Productions/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Striptīzdejotāji, kāzu romantika un pat Barišņikovs - populāro seriālu varoņu jestrākās dejas
Mihails Barišņikovs un Sāra Džesika Pārkere seriālā "Sekss un lielpilsēta".
Dzīvesstils
2024. gada 29. aprīlis, 18:30

Striptīzdejotāji, kāzu romantika un pat Barišņikovs - populāro seriālu varoņu jestrākās dejas

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Nav noslēpums, ka daudzi iemīļotie aktieri savu karjeru šovbiznesā ir uzsākuši kā dejotāji, veltot šim mākslas veidam nozīmīgu savas dzīves daļu, un šīs iemaņas tiek liktas lietā arī filmēšanas laukumā.

Piemēram, viena no pasaulē pazīstamākajām dziedātājām un aktrisēm Dženifera Lopesa savas karjeras sākumā bija zināma kā dejotāja. Viņa bija viena no tolaik populārā televīzijas šova "In Living Colour" dalībniecēm un ik nedēļu uzstājās ar deju priekšnesumiem. Viņa arī izturēja atlasi un filmējās 1990. gadu superzvaigznes Dženetas Džeksones mūzikas video dziesmai "That's the Way Love Goes" kā viena no fona dejotājām.

Arī filmas "Netīrās dejas" galvenās vīriešu lomas izpildītājs Patriks Sveizijs (1952-2009) bija profesionāls baletdejotājs un izcilās dejošanas prasmes bija tas, kas atnesa viņam pasaules slavu.

Cilvēks, kura vārds daudziem pasaulē asociējas ar deju, Rīgā dzimušais baletdejotājs Mihails Barišņikovs, ir redzams vairākās Holivudas filmās. Savukārt par lomu 1977. gada filmā "The Turning Point" viņš pat tika nominēts "Oskara" balvai kā labākais otrā plāna aktieris.

Taču televīzijas skatītāji viņu vairāk pazīst kā Aleksandru Petrovski no kulta seriāla "Sekss un lielpilsēta". Starp citu, vienā viņš ir redzams, dejojot ātrās ēdināšanas restorānā kopā ar ekrāna partneri, iemīļoto Sāru Džesiku Pārkeri!

foto: Hbo/Darren Star Productions/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Mihails Barišņikovs un Sāra Džesika Pārkere seriālā "Sekss un lielpilsēta".

Kopš 1982. gada, pēc UNESCO Starptautiskās dejas padomes iniciatīvas, 29. aprīlis tiek atzīmēts kā Starptautiskā dejas diena, lai apvienotu visu žanru, veidu un virzienu deju māksliniekus pasaulē.

Kanāli FX un "FX Life" sveic Starptautiskajā dejas dienā un piedāvā novērtēt iemīļoto seriālu varoņu kustības!

"Kāsla metode": no pirmās līdz kāzu dejai

Viens no televīzijas skatītāju iemīļotākajiem ekrāna pāriem – rakstnieks Ričards Kāsls un Ņujorkas policijas detektīve Keita Beketa – pirmo reizi uz dejas grīdas nonāca "Kāsla metodes" pirmās sezonas septītajā sērijā.

Beketa pirmo reizi nomaina savu darba uniformu – bikškostīmu – uz elegantu un ļoti atklātu vakarkleitu, lai pavadītu Kāslu uz augtākās sabiedrības balli. Taču tas nav randiņš, viņu mērķis ir atklāt, kurš no viesiem ir dārglietu zaglis.

Abi apspriež savas aizdomas, vienlaikus pirmo reizi kopā dejojot:

Sestajā sezonā abi atkal ir redzami dejojot. Kāsls atzīst, ka visas viņa dzīves izvēles ir novedušas pie šā brīža kopā ar Keitu. Kad sāk skanēt kompozīcija "In My Veins", abi reizē saprot, ka tā ir "viņu" dziesma:

Priekšpēdējā, septītajā sezonā, Kāsls un Beketa gatavojas kāzām un izmēģina pirmo deju viņa dzīvokļa viesistabā. Mēģinājumu uzrauga līgavaiņa mamma Marta:

Taču viņiem ir konkurenti – detektīvi Raiens un Espozito, kurus Kāsls un Beketa pieķer dejojam nopratināšanas telpā:

Aizkustinošākā seriāla deja ir no Kāsla un Beketas kāzām:

"Grejas anatomijas" varoņi "izdejo" bēdas

Skatītāji zina, ka katra seriāla "Grejas anatomija" sērija ir spriedzes pilna, jo runa vienmēr ir par kāda pacienta dzīvības glābšanu. Arī galveno varoņu privātajās dzīvēs ir daudz sarežģījumu un drāmu netrūkst. Viens no veidiem, kā Meredita Greja un viņas kolēģi cīnās ar stresu, ir dejošana.

Pirmo reizi šādu metodi Meredita un Kristīna Janga izmanto jau pirmās sezonas piektajā sērijā, pēc tam, kad Kristīna, uzklausot Mereditas problēmas, saka: "Aizveries un dejo!":

Piektajā sezonā Mereditas deju partneris ir Dereks, kuram viņa arī piedāvā "izdejot" viņa problēmas. Un viņi metas dejā:

Parasti "Grejas anatomijas" varoņi dejo, kad notiek kaut kas slikts, taču šoreiz ārstu dejai, kurai pievienojas visi, ir priecīgs iemesls – Eiprila paziņo, ka gaida viņas un Džeksona bērnu:

Skumjākā seriāla deja ir Mereditas un Kristīnas atvadu deja desmitās sezonas noslēdzošajā sērijā,  pirms Kristīna uz visiem laikiem pamet Sietlu:

15. sezonas 11. sērijā ārste Ketrīna, kura jau guļ uz operāciju galda, pirms narkozes vēl pēdējo reizi uzdejo ar vīru Ričardu un dēlu Džeksonu. Par laimi, operācija izrādās veiksmīga un viņai priekšā būs vēl daudz citu deju ar saviem mīļajiem:

"Mahinatoru" zvaigznes dejotāja talants

Populārais aktieris Mets Bomers seriālā "Mahinatori" atveido šarmanto blēdi Nilu Kēfriju. Taču daudziem skatītājiem Bomers ir pazīstams arī kā viens no filmas "Maģiskais Maiks" un tās diviem turpinājumiem varoņiem. Filma stāsta par vīriešu striptīza trupas dejotājiem. Vairākās epizodēs Bomera varonis dejo un arī dzied:

Seriāla "Mahinatori" skatītāji sešu sezonu garumā diemžēl tā īsti nevarēja novērtēt Bomera varoņa dejotprasmes, tomēr aktiera fani izveidojuši savas montāžas. Piemēram, šajā video var "redzēt" kā Pīters reaģētu uz Nila deju no seriāla "Glee":

Komiksu cienītāju pasākuma "Comic Con" laikā uzņemtajā video abi "Mahinatoru" galveno lomu atveidotāji ļaujas dejai kopā ar kādu fanu:

Kanāli FX un "FX Life" sveic Starptautiskajā dejas dienā un aicina izdejot gan priekus, gan bēdas kopā ar iemīļoto seriālu varoņiem!