foto: Publicitātes foto
Ar skatu uz Eifeļa torni un ne tikai: populāri seriāli ar franču pieskaņu
Dzīvesstils
2024. gada 20. marts, 17:13

Ar skatu uz Eifeļa torni un ne tikai: populāri seriāli ar franču pieskaņu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Francijas kultūra, gastronomija, arhitektūra un izslavētais dzīves stils jeb "joie de vivre" ir pazīstams cilvēkiem visā pasaulē, tāpēc nav brīnums, ka arī daudzos seriālos var bieži redzēt Eifeļa torni un dzirdēt franču valodu.

2023. gadā filmu un seriālu veidotāji, kuri izvēlējušies filmēt Parīzē, ienesuši Francijas galvaspilsētas budžetā 10,5 miljardus eiro, tas ir par 9,5% vairāk nekā 2022. gadā. Savukārt no 2019. līdz 2021. gadam šis skaitlis trīskāršojās. Proti, no 337 miljoniem eiro tas pieauga līdz 1,1 miljardam, vēsta kanāli FX un "FX Life".

Viena no "vaininiecēm" kārtējam intereses vilnim par Francijas galvaspilsētu ir ne viena cita, kā Emīlija Kūpere no seriāla "Emīlija Parīzē" aktrises Lilijas Kolinsas izpildījumā. Emīlija gan trīs sezonās vēl nav iemācījusies tekoši runāt franciski. Tiesa gan, no franču valodas apguves kursiem, kurus viņa apmeklēja, bija arī kāds labums, proti, tajos viņa iepazinās ar šarmanto britu jaunekli vārdā Alfijs.

Tikmēr franču valoda ir viena no populārākajām pasaulē – tā ir pirmā valoda ap 275 miljoniem planētas iedzīvotāju.

Turklāt 20. martā tiek atzīmēta Franču valodas un kultūras diena, kas sakrīt ar Frankofonijas organizācijas pastāvēšanas gadadienu. Sākotnēji tā bija neliela frančvalodīgo ziemeļu valstu kopiena, bet kopš tās dibināšanas 1970. gadā šī organizācija ir pāraugusi globālā kopienā, kura apvieno vairāk nekā 80 valstis piecos kontinentos.

Godinot franču valodas un kultūras, kā arī Frankofonijas dienu, piedāvājam iepazīties ar seriāliem, kuros ir redzama Francija!

Nākamā lapa: "Kāsla metodes" zvaigzne runā franciski