Pākšaugi arī pieder produktiem ar zemu glikēmisko indeksu, tas nozīmē – tie sadalās lēni, tāpēc mazāk ietekmē cukura līmeņa svārstības asinīs.
Dzīvesstils
2015. gada 18. februārī, 19:35
Pākšaugi aptur vēlmi našķoties, liekot just sāta sajūtu ilgāk
Kuri produkti jums vislabāk palīdzēs atbrīvoties no liekā svara? Pamēģiniet pākšaugus, piemēram, pupiņas, zirņus, auna zirņus un lēcas – kādā jaunā pētījumā atklāts, ka tie liek justies paēdušiem ilgāku laiku.
Cilvēki, kuri ik dienas apēd 160 g diētisku pākšaugu, jūt par 30% lielāku sātu nekā tie, kuri tos nav iekļāvuši savā uzturā, skaidro pētnieki no Sv. Mihaela slimnīcas Toronto, Kanādā. Tāpēc viņi apēd mazāk un tik drīz nejūt izsalkumu vai pēkšņu vēlmi našķoties.
Pākšaugi arī pieder produktiem ar zemu glikēmisko indeksu, tas nozīmē – tie sadalās lēni, tāpēc mazāk ietekmē cukura līmeņa svārstības asinīs.
Žurnāls "Ko Ārsti Tev Nestāsta" / Foto: Vida Press