Ar grāmatu "Meitene, kura turēja acis vaļā" vēlas veicināt izpratni par problēmām, ar kurām saskaras no kara bēgošie cilvēki
Foto: ekrānuzņēmums no grāmatas "Meitene, kura turēja acis vaļā". Tā bez maksas ir pieejama arī digitālā formātā.
Bērni
2023. gada 2. novembris, 12:07

Ar grāmatu "Meitene, kura turēja acis vaļā" vēlas veicināt izpratni par problēmām, ar kurām saskaras no kara bēgošie cilvēki

Jauns.lv / LETA

Rīgas Centrālajā bibliotēkā šodien plkst.12 atver Eiropas Komisijas izdoto grāmatu "Meitene, kura turēja acis vaļā", informē pasākuma rīkotāju pārstāve Ilze Anna Putniņa.

Viņa norāda, ka ANO Bēgļu aģentūras dati liecina, ka septembrī Eiropā bija reģistrēti vairāk nekā 5 miljoni Ukrainas kara bēgļu. Savukārt sabiedriskā bērnu tiesību aizsardzības organizācija "Glābiet bērnus" lēš, ka 40% no šiem 5 miljoniem ir bērni.

Grāmatas "Meitene, kura turēja acis vaļā" mērķis ir veicināt izpratni par problēmām, ar kurām saskaras cilvēki, kas bēg no kara, un viņu tiesībām. EK sadarbojās ar ukraiņu ilustratori Annu Sarviru, kuras ilustrācijas tika izstādītas visā pasaulē.

Kara bērni: pašas spēcīgākās fotogrāfijas no Krievijas agresijas Ukrainā

gallery icon

Grāmata ir turpinājums EK kampaņai "Es turēšu acis vaļā", kuras mērķis ir veicināt izpratni par upuru tiesībām Eiropas Savienībā (ES). Šī kampaņa ir daļa no pirmās ES stratēģijas par cietušo tiesībām, kuras mērķis ir nodrošināt, lai visi noziegumos cietušie saprastu, kā izmantot savas pamattiesības un kur vērsties pēc atbalsta.

Grāmatas "Meitene, kura turēja acis vaļā" izdevums cietos vākos tiks izplatīts dažādām organizācijām, izglītības iestādēm un biedrībām desmit kampaņas mērķa valstīs: Beļģijā, Bulgārijā, Čehijā, Horvātijā, Igaunijā, Latvijā, Polijā, Rumānijā, Slovākijā un Ungārijā.

Atklāšanas pasākumā piedalās EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre, Rīgas Centrālās bibliotēkas direktora vietniece Linda Štamere, krīžu un konsultāciju centra "Skalbes" direktors Raivo Vilcāns un biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" valdes locekle Linda Jākobsone-Gavala.

Grāmata ir pieejama arī digitāli un bez maksas lejuplādējama šeit

Nolaupītā bērnība: kā Ukrainas bērni cenšas izdzīvot Krievijas nežēlīgajā karā

gallery icon