foto: Publicitātes foto
Iznācis žurnāla “Patiesā Dzīve” speciālizlaidums “Kur ņemt spēku grūtā dzīves brīdī”
Dzīvesstils
2023. gada 1. jūnijs, 14:31

Iznācis žurnāla “Patiesā Dzīve” speciālizlaidums “Kur ņemt spēku grūtā dzīves brīdī”

Jauns.lv

Žurnāla “Patiesā Dzīve” jaunākajā speciālizlaidumā – autoritāšu, psihologu, zinātnieku un astrologu rekomendācijas un līdzcilvēku pieredze, kā stiprināt sevi un kur ņemt spēku, ja dzīve ir sarežģījusies.

Kā tikt pie dvēseles spēka un palīdzēt Ukrainai

“Esmu dejojusi uz līgojoša kuģa Melnajā jūrā, ar bīskapu, ar Starptautiskās atomenerģijas aģentūras vadītāju, ar jauniešiem un sirmiem kungiem,” acīm smejot, saka bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Šī saruna – par ļauno un labo pasaulē, kā tikt pie dvēseles spēka un kā palīdzēt Ukrainai.

Dzimis bez retrogrādiem un mācījies no dzīves

Mūzika, astroloģija un hirudoterapija ir jomas, kurās Andris Skuja jūtas kā zivs ūdenī, lai gan pareizāk būtu teikt – kā dēle burkā. Viņš ievērojis, ka cilvēkam ir grūti izvairīties no tā, kas viņam paredzēts, taču vienmēr ir varianti, un Andris labprāt palīdz tos sameklēt.

Cilvēki ar augstu paškontroli var izskatīties jaunāki

Pēdējie gadi ar pandēmiju un tagad Ukrainas karu ir prasījuši no mums vairāk paškontroles nekā jebkad agrāk, taču šī situācija ir ļāvusi arī izvērtēt, kādas tad īsti ir mūsu spējas sevi kontrolēt. Tomēr arī tiem, kuru paškontrole tālu no vēlamā ideāla, nevajadzētu krist izmisumā, jo šo spēju var izkopt. Jaunākie pētījumi atklāj aizvien labākus ieguvumus no augstas paškontroles.

Mana baterija gandrīz tukša… Ko darīt, lai nepietrūktu enerģijas?

Apgalvojums, ka nav spēka, ne vienmēr nozīmē, ka ir veselības problēmas vai  ka ir pārāk sarežģīts mentāls vai smags fizisks darbs. Tas nozīmē, ka cilvēkam trūkst enerģijas. Mēs daudz esam dzirdējuši par plaši popularizētajiem ezoteriskajiem skaidrojumiem par dažādu veidu enerģijām, taču, kā izrādās, arī zinātne šajā jomā ir atklājusi ne mazums interesantu un svarīgu faktu.  

Dažreiz ir labāk šķirties, nevis mocīt sevi, partneri un bērnus

Gadās, pāris rīko skandālus, plēš traukus un pat kaujas, bet izšķirties nespēj. Viens otru moka ar pārmetumiem un padara dzīvi par elli. Visa dzīve irst pa vīlēm, tomēr šķirties neuzdrošinās. Ko iesākt ar samocītām attiecībām, skaidro pāru terapeits Valdis Briedis. 

Seniori negrib dzīvot pie bērniem vai pansionātā. Labāk – kopā ar draugiem

Mūsdienās situācija un kārtība pasaulē mainās tik strauji, ka gan ierindas senioram, gan bagātniekam nav sveša neziņa par nākotni un bažas par vecumdienām. Vecums, slimības, bet, galvenais, bezspēcība un vientulība baida. Ko darīt? 

Kāpēc tik svarīgi ir mīlēt sevi

Visapkārt to vien skandina – tev ir jāiemācās sevi mīlēt; ja nemīlēsi sevi, arī neviens cits tevi nespēs iemīlēt; visa pamatā ir sevis mīlēšana. Bet ko tad īsti nozīmē sevi mīlēt? Un kur ir robeža starp pašmīlestību un egoismu? Par to - saruna ar ārsti psihoterapeiti Lauru Valaini.

Vīriešus vientulība skar vairāk nekā sievietes

Tie vīrieši, kas dzīvo vieni un nemaz necenšas veidot attiecības, tiek uzlūkoti ar aizdomām. Vispārpieņemts ir uzskats, ka normālam vīrietim, ja vien viņš nav gejs, jābūt vēlmei veidot partnerattiecības ar sievieti. Bet ja tā nenotiek? Vai dzīve vienatnē vienmēr nozīmē vientulību? Par to stāsta psihoterapeits Gatis Bušs.

Kas tas ir – apzinātā sapņošana?

Apzināts sapnis – tas ir sapņa veids, kad cilvēks sapņošanas laikā apzinās, ka sapņo. Tādējādi viņš iegūst daļēju kontroli pār sapņa tēliem, sižetu un vidi. Zinātnieki norāda, ka šo metodi var izmantot kā savdabīgu terapiju, lai uzlabotu savu fizisko un psihisko veselību.