Lūk, garšīgs veids, kā pagatavot vērtīgos graudaugus - miežus. Labu ēstgribu!
Veselīgie miežu plācenīši ar bietēm un sieru - recepte
No graudaugiem mieži ir visbagātākie ar olbaltumvielām, tauku tajos praktiski nav, bagāti ar rupjajām šķiedrvielām, kas palīdz aizcietējumu gadījumos. Mieži ir bagāti ar ogļhidrātiem, tātad dod enerģiju uz ilgu laiku. Miežu graudi ir bagāti ar dzelzi un varu, kā arī cinku, niķeli un jodu.
Pagatavošanas laiks:
mazāk par 30 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas:
10-12 gb.
Sastāvdaļas
250 g vārīti mieži (mieži ir nopērkami lielveikalos, plauktā blakus citiem graudaugiem)
150 g pikants siers
100 g vārītas bietes
1 ķiploka daiviņa
1/2 gl rīvmaize
sāls, pipari
2 ēd.k. olīveļļa
Pagatavošana
Bietes un sieru sarīvēt uz smalkās rīves. Miežus sajaukt ar bietēm un sieru, pievienot smalki sakapātu ķiploku un olu. Kārtīgi samaisīt. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
No miežu masas ar karoti izveidot plācenīšus un apviļāt tos rīvmaizē. Cept uzkarsētā eļļā 3-4 min. no katras puses.
Pasniedz ar salātiem un drupinātu Fetaki sieru vai krējumu.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto