Veselīgie miežu plācenīši ar bietēm un sieru - recepte
Lūk, garšīgs veids, kā pagatavot vērtīgos graudaugus - miežus. Labu ēstgribu!

Veselīgie miežu plācenīši ar bietēm un sieru - recepte

Jauns.lv

No graudaugiem mieži ir visbagātākie ar olbaltumvielām, tauku tajos praktiski nav, bagāti ar rupjajām šķiedrvielām, kas palīdz aizcietējumu gadījumos. Mieži ir bagāti ar ogļhidrātiem, tātad dod enerģiju uz ilgu laiku. Miežu graudi ir bagāti ar dzelzi un varu, kā arī cinku, niķeli un jodu.

Veselīgie miežu plācenīši ar bietēm un sieru - rec...
Pagatavošanas laiks:

mazāk par 30 min.

Sarežģītība: vienkārši

Porcijas:

10-12 gb.

sāls, pipari

2 ēd.k. olīveļļa

Pagatavošana

Bietes un sieru sarīvēt uz smalkās rīves. Miežus sajaukt ar bietēm un sieru, pievienot smalki sakapātu ķiploku un olu. Kārtīgi samaisīt. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.

No miežu masas ar karoti izveidot plācenīšus un apviļāt tos rīvmaizē. Cept uzkarsētā eļļā 3-4 min. no katras puses.

Pasniedz ar salātiem un drupinātu Fetaki sieru vai krējumu.

BonAppetit.lv / Publicitātes foto