foto: Pixabay.com
Produkti, kurus ēd tikai cilvēki ar zemu pašvērtējumu
Cita pasaule
2023. gada 6. februāris, 19:09

Produkti, kurus ēd tikai cilvēki ar zemu pašvērtējumu

Jauns.lv

Preventīvās medicīnas ārste un blogere Madina Musičova atklāj, kādu pārtiku izvēlas par sevi nepārliecināti cilvēki, un ko viņi vēlas kompensēt ar ēdiena palīdzību, viņas teikto publicējis izdevums "Marie Claire".

Saldumi

Saldumu ēdāji, kuri ne dienu nevar iztikt bez šokolādes vai karameļu kūkām, aiz savas kaislības slēpj nedrošību par sevi. Cilvēki ar zemu pašvērtējumu nepārtraukti izjūt prieka trūkumu un cenšas to kompensēt ar pārtiku. Dopamīnu viņi smeļas no šokolādes un citiem gardumiem.

Un, gluži otrādi, par sevi pārliecinātas personības spēj atrast prieka avotu ārpus ledusskapja - interesantos cilvēkos, notikumos, un pats galvenais - pašos. Tāpēc, ja atkal un atkal pieķeroties nevaldāmajai vēlmei apēst kārtējo saldumu, pacentieties sevi piebremzēt un palūkoties apkārt. Pasaulē ir tik daudz interesantu nodarbju, kas spēj sniegt daudz lielāku prieku nekā šokolāde.

Ēdieni ar augstu kaloriju saturu

Uz šo kategoriju var attiecināt treknus un miltainus ēdienus, kas pārmērīga patēriņa gadījumā noved pie ķermeņa masas palielināšanās. Vispār jebkura pārēšanās liecina par nemīlestību pret sevi. Uzņemot augstas kalorijas ēdienus, kuru enerģētisko vērtību cilvēks nevar izlietot normālā dzīvē, mēs sākam kļūt resnāki.

Attiecīgi mūsu ķermenis kļūst lielāks. No psihosomatikas viedokļa šādi par sevi nepārliecināti cilvēki cenšas ieņemt pēc iespējas vairāk vietas telpā, kļūt pamanāmāki un pierādīt visiem, ka viņiem ir nozīme.

Pārtikas atkritumi

Vai jums garšo čipsi, sausiņi ar nenormālu daudzumu ķīmisko piedevu, jums patīk grauzt sēkliņas un riekstiņus starp ēdienreizēm? Tad laiks skaidrāk vērtēt savu pašapziņu. Ļoti bieži par sevi nepārliecināti cilvēki mokās ar paškritiku un vainas apziņu - "Es esmu sliktāks par citiem". Tas viss pāriet sevis sodīšanā. Vainas apziņa pāriet panikā, bet tā iedarbina pašiznīcināšanās mehānismu. Tad arī parādās pārtikas atkritumi, kurus cilvēks iemet ķermenī.

Nekvalitatīvi produkti

Nesen zinātnieki veica pētījumu, kas noveda pie pārsteidzošiem rezultātiem. Kā izrādās, cilvēki ar zemu pašvērtējumu biežāk nekā citi sliecas aprīt nekvalitatīvas, lētas un preces ar beigušos derīguma termiņu.

Viņi zemapziņā izvēlas zemas kvalitātes produktus. Viņi labprāt apmeklē lētus restorānus, dievina ātrās ēdināšanas iestādes, jo tādējādi viņi izpaužas savā taupīgumā. Viņiem patīk apdalīt pašu galveno cilvēku savā dzīvē - sevi. Viņi sevi asociē ar nocenotām precēm.

Brīžos, kad jūtas sliktāk nekā apkārtējie, viņi mierina sevi ar akcijas ēdienu vai produkciju ar gandrīz beigušos derīguma termiņu. Par sevi nepārliecināti cilvēki jūtas nepilnvērtīgi. Nekvalitatīvus produktus viņi izmanto kā vairogu, kas ļauj justies droši.