foto: PantherMedia / Andriy Popov
4 iemesli, kāpēc jūs ar savu partneri joprojām strīdaties par vienu un to pašu
Attiecības
2022. gada 7. novembris, 11:34

4 iemesli, kāpēc jūs ar savu partneri joprojām strīdaties par vienu un to pašu

Jauns.lv/LETA

Ikviens, kurš romantiskās attiecībās bijis ilgāk par dažiem mēnešiem, visticamāk zina, ka strīdi ir teju neatņemama attiecību sastāvdaļa. Taču kāpēc mēs turpinām strīdēties par vienu un to pašu?

Bieži vien lielākā daļa strīdu nav pat par kādām fundamentāli svarīgām lietām, bet par sadzīviskām lietām, piemēram, kurš mazgās traukus, cik daudz laika jāpavada kopā vai atsevišķi, kura darbs ir saspringtāks un tamlīdzīgi. Varbūt pēc strīda jūs pat šķietami nesaskaņas atrisināt, taču paiet vairākas nedēļas vai mēneši, un jūs atkal strīdaties par netīrajiem traukiem. 

Atkārtoti un regulāri strīdi var kļūt par būtisku problēmu partnerattiecībās. Tie var palielināt stresu attiecībās, mazināt jūsu gandarījumu, uzticēšanos, drošības sajūtu un piesaisti. Jūs varbūt pat apšaubāt vai šīs attiecības jums ir vajadzīgais vai, iespējams, apsverat sānsoļa speršanu. 

Daudzi no mums nezina, ka ir iespējama dažāda attiecību dinamika, līdz mēs piedzīvojam un pielāgojamies tām, kas atšķiras no modeļiem, pēc kuriem mēs tiecamies to pazīstamības dēļ. 

Godīga komunikācija, pacietība pret sevi un atvērtība pārmaiņām var palīdzēt izārstēt pagātnes brūces, kas traucē mūsu tuvībai kā pieaugušajiem.

Tāpat var strādāt ar terapeitu, lai gūtu ieskatu mūsu attiecību modeļos un praktizētu veselīgākas komunikācijas prasmes, kas veicina drošu saikni un tuvību ar citiem. 

Kā rīkoties, ja strīdi ar partneri ir ieliguši un mokoši? Šeit izlasīsi četrus iemeslus, kāpēc strīdi atkārtojas un kā apturēt šo riņķa danci. 

Nākamā lapa: Problēma nekad nav tikusi pilnībā atrisināta