foto: Facebook / konditorejas studija "Tarte"
Durvis slēdz Mārtiņa Rītiņa iecienītā konditoreja "Tarte", kuras torti jubilejā baudījusi arī eksprezidente
2017. gadā konditoreja gatavoja torti eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas 80. jubilejai
Dzīvesstils
2022. gada 18. oktobris, 12:02

Durvis slēdz Mārtiņa Rītiņa iecienītā konditoreja "Tarte", kuras torti jubilejā baudījusi arī eksprezidente

Jauns.lv

Gada izskaņā klientiem durvis vērt ciet plāno Jelgavā esošā konditorejas studija "Tarte".

"Pārmaiņu laiki ir skāruši arī mūs. Sākumā turējāmies tiem pretī, pēc tam pielāgojāmies, ikreiz meklējot vēl un vēl iespējas, kā saglabāt ierasto," teikts uzņēmuma ierakstā vietnē "Facebook". "Tomēr pēc ļoti ilgām pārdomām, plusu un mīnusu neskaitāmām vilkšanām un ar lielu smagumu sirdī esmu pieņēmusi lēmumu, ka tādai Tartei, kā to pazinām visi līdz šim, šis gads ir pēdējais."

Konditorejas pēdējā darba diena būs šī gada 22.decembris, un līdz tam klienti tiek gaidīti vēl pēdējo reizi izbaudīt konditorejas radītās kūkas un pagatavoto kafiju.

Īpašu slavas mirkli konditoreja piedzīvojusi 2017. gadā, kad, šefpavāra Mārtiņa Rītiņa uzrunāta, "Tartes" komanda cepa torti Latvijas eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas 80 gadu jubilejas svinībām.

Vairas Vīķes-Freibergas 80. jubilejas balles viesi

Vairas Vīķes-Freibergas 80. jubilejas balles viesi.

gallery icon
85

Pie konditorejas paziņojuma par slēgšanos atstāta virkne komentāru, kuros kūku un desertu cienītāji pauž nožēlu par iemīļotās kafejnīcas likvidēšanos.

Daudzi cer, ka konditoreja ar laiku atdzims, tomēr pats uzņēmums norāda, ka nākotnes plāni komandai šobrīd vēl nav zināmi.