Douglas meklē garākos matus Latvijā!
Mode
2022. gada 16. oktobris, 21:29

Douglas meklē garākos matus Latvijā!

Reklāmas projekts

22. septembra novakarē, tirdzniecības centra “AKROPOLE Alfa” veikalā “Douglas”, skaisto matu mēneša ietvaros norisinājās konkurss “Meklājam garākos matus Latvijā”. Konkursam pieteicās 70 dāmas ar iespaidīgu matu rotu, bet sacensību finālā piedalījās 20.

Konkursa laikā dāmu mati tika mērīti no galvvidus līdz galiem. Reti kuras finālistes mati nepārsniedza viena metra garumu. Par sacensības uzvarētāju kļuva Veronika Jefimova. Viņas matu garums ir 137 centimetri. Veronika vēl ilgi varēs nedomāt par matu kopšanas līdzekļu iegādi, kas garo matu īpašniecēm iztukšojas ļoti ātri.

Konkursa uzvarētāja no “Douglas” saņēma dāvanu grozu 150 eiro vērtībā un dāvanu karti 120 eiro vērtībā.

Tiesa, ar tādu pat matu garumu lepojas arī konkursa neoficiālā dalībniece – 12 gadīgā Marianna. Kaut Mariannai vēl nedaudz jāpaaugas, lai piedalītos sacensībā, arī viņa saņēma dāvanas no “Douglas” un tagadējām konkursa dalībniecēm parādīja, ka jau drīz viņu pulkam pievienosies vēl viena vērā ņemama konkurente.

“Douglas” nevienu konkursa dalībnieci mājās nelaida tukšām rokām. Viņas visas dāvanās saņēma matu kopšanas līdzekļus vismaz 50 eiro vērtībā. 

Meiteņu kuplās matu rotas varēs izbaudīt zīmolu BalmainWella ProfessionalsSchwarzkopf ProfessionalCHIBiosilkAlternaJoicoKadusSebastianCrescinaLaboRichNioxin pozitīvo iedarbību, kā arī papildus palutināt sevi ar VPLAB un BIOfarmacija uztura bagātinātājiem, kas ilgtermiņā rūpējas par matu un ādas veselību un mirdzumu.

Un arī tas vēl nav viss! Fotosimpātiju balvas ieguvējas - Maija Pīrāga un Alisa Bulavkina - piedalīsies fotomākslinieces Dzintras Žvagiņas fotoprojektā “Sapinusies. Hair”.

CHI Luxury Black Seed Oil Gentle Cleansing Shampoo (Atjaunojošs šampūns ar ķimeņu eļļu)
Wella System Professional Luxe Oil (Rekonstruktīvs eliksīrs matiem)
BALMAIN 5 Week Enrich Hair Treatment (Maska matiem)
Schwarzkopf Professional Bonacure Frizz Away Smoothing Oil (Nogludinoša eļļa)

Vairāk par dalībniecēm

Māra Baldere

Vienīgais eksperiments ar matiem notika jau pirms vairākiem gadiem, kad nogriezu tos līdz lāpstiņām, bet pēc tam ar nepacietību gaidīju, kad ataugs. Ar īsākiem, protams, galvai ir vieglāk, mazgāt daudz vieglāk, bet man tomēr gribas savus garos matus. Galvenais matu audzēšanas noslēpums ir neiet pie friziera un negriezt.

Šampūns, ko lietoju nav nekas īpaši izmeklēts. Dažkārt iesmērēju mārdadžu eļļu. 1996. gadā piedalījos konkursā “Mis Bize 96” Jelgavā un uzvarēju. Augstās vakara frizūras un copes netaisu, jo tas sprandai un kaklam ir par smagu.

Mani mati ir mana būtība, mans skaistums, no kā vēl ilgi neatvadīšos

Aija Larionova

Griezusi matus esmu tikai vienu reizi dzīvē, kad mācījos 5. klasē. Tad bija nedaudz pāri pleciem. Esmu arī krāsojusi melnas un sarkanas šķipsnas, bet arī tas nebija uz ilgu laiku.

Vēl šodien kolēģe jautāja: “Kā tu tik garus matus vari izmazgāt? Tas taču ir grūti! ”. Es saku: “Nē, tad, kad tu ar viņiem kopā audz, tad arī iemācies sakopt, izmazgāt”. Šampūnu nemaz tik daudz nevajag. Vairāk izlietoju matu balzamus un maskas. 

Eksperts kādā citā garo matu konkursā man reiz skaidroja, ka nav jēgas no šampūna ar zeltu, ja tāpat to izskalosi. Ar balzamiem un maskām jau citādāk. No šampūniem izvēlos vai nu atjaunojošos vai stirpinošos un diezgan bieži tos mainu, lai mati nepierod. 

Loreta Anna Odiņa

Matus sāku audzēt, kad mācījos 2. klasē.

Mani mati ir arī manas mammas sapnis, jo viņai tik gari neizauga, bet manējie gan. Nogriezt noteikti negribas. Man ļoti patīk gari, sakopti un dabīgas krāsas mati.

Gulēt eju ar sapītu bizi vai izlaistiem matiem. Mazgāju ar vienkāršiem šampūniem, vienīgi pieskatu, lai to sastāvā būtu keratīns. Arī svētku reizēs īpašas frizūras netaisu, karstumu izmantoju ļoti reti.

Vienmēr ļauju pašiem izžūt.

NIOXIN Trialkit System Nr.1 (Matu kopšanas komplekts)
VPlab Beauty Liquid Collagen 10*10 ml (Uztura bagātinātājs)
BIOFARMACIJA reHAIR (Uztura bagātinātājs matu augšanas stimulēšanai un matu izkrišanas novēršanai)
BIOFARMACIJA reHAIR Hairloss and Repairing Shampoo + reHAIR Hairloss and Repairing Shampoo (Matu kopšanas komplekts)

Veronika Jefimova

Konkursa uzvarētāja

Šādu garumu uzturu visu laiku. Tikai pa retam apgriežu galiņus. Šovasar biju Francijā, tur cilvēki apstājās un atskatījās uz mani. Tādos brīžos jūtos lepna par saviem matiem.

Man pašai tie patiešām patīk, jo tik gari mati ir retums. Ar frizūrām gan daudz variantu nav. Pārsvarā pinu bizi vai eju ar izlaistiem.

Liāna Brinkus

Septiņu gadu vecumā man bija kare griezums, bet pēc tam vienmēr bijuši gari.

Man mani mati ir kas ļoti dārgs un es negribētu no tiem šķirties. Garāmgājēji mani dažkārt nosauc par Rapunzeli (Salātlapiņa) no multfilmas par tornī ieslodzītu princesi ar gariem matiem.

Manai mammai un māsai arī bija gari mati, bet viņas savus jau nogriezušas.

Nekādus īpašus šampūnus nelietoju. Taču gan matu šampūna, gan balzama pudeles iztukšojas visai ātri.

Diāna Lagocka

Ieraugot manus matus parasti cilvēki vai nu iesaucas “Vai, cik jums gari mati!” vai arī jautā vai nav pieaudzēti.

Interesanti, ka daudzi nespēj atšķirt dabīgus matus no pieaudzētiem. Bet tas nav bieži. Ja savus matus krāsotu, tad jautājumu par pieaudzēšanu noteikti būtu daudz vairāk.

Nelietoju īpašus šampūnus. Iegādājos tādu, kas piemērots sausiem matiem, kā manējie un, kas patīk pēc smaržas. Lietoju arī eļļu un serumu matu aizsardzībai.

Crescina HFSC Transdermic Complete Treatment 1300 for Woman (Preparāts ārīgai lietošanai, lai novērstu matu izkrišanu un veicinātu matu fizioloģisko augšanu)
LABO Volume Shampoo For Woman (Šampūns apjomam sievietēm)
RICH Pure Luxury Keratin Duo (Brīnumainā atjanošana komplekts)
Sebastian Professional Dark Oil Mask (Maska matu nogludināšanai)

Alisa Bulavkina

Es audzēju matus no agras bērnības. Arī manai mammai bērnībā bija gari mati, tāpēc viņa man neļāva nogriezt. Un man tā patikšana pielipa.

Tagad jau tā garā bize man ir kā trešā roka pēc kā mani atpazīst. Tomēr vienā brīdī gribējās kādas pārmaiņas, kas nebūtu griešana. Tāpēc 2015. gadā sāku tos krāsot. Man ir bijuši zili, zaļi, oranži, sarkani mati.

Lielākoties krāsoju tikai galus. Vienīgi sarkano un rozā krāsu esmu klājusi jau no saknēm. Matus mazgāju reizi piecās dienās un eju gulēt ar slapjiem, jo karstumam matus pakļauju ārkārtīgi reti. Kamēr apkure nav pieslēgta, no rītiem bieži vēl pamostos slapjiem.

Taču tas man neliek domāt, ka būtu jāievieš matu fēns. Ne fēna, ne taisnotāja man mājās nav. Taču gofrētājs gan ir. To lietoju reizēs, kad sagribas apjomu. Taču, lai sagofrētus visus matus pilnā garumā, vajadzīga 1,5 stunda laika.

Pošoties uz ballēm, copes netaisu, jo gribu lai paliek redzams, ka mani mati ir gari. Taisu ap galvu aptītu, sagofrētu, pufīgu bižu frizūras utml.

Matus mazgāju tikai reizi piecās dienās. Tad tie ilgi paliek tīri un matu krāsa ilgāk turas, jo es lietoju balzamveidīgās krāsas, kas izzūd mazgājot.

Elīna Rubeze

Šāds matu garums man ir jau 12 gadus. Cilvēki bieži nemaz nepūlas atcerēties manu vārdu, vienkārši sauc mani par to meiteni ar garo bizi.

Nesen bija interesants gadījums pēc kādas privātas ballītes. Mani fotogrāfijā bija redzējusi friziere, kas strādā pie kino filmu tapšanas. Viņa mani uzmeklēja un jautāja vai es būtu ar mieru ziedot savu jau nogriezto bizi, ko glabāju mājās, filmai par Jumpravu.

Tad es daļu no vienas bizes arī noziedoju. Vēlāk mēs satikāmies vienas citas filmas filmēšanas laukumā. Komplimentus no garāmgājējiem gan saņemu katru dienu.

Matus mazgāju reizi piecās dienās. Varētu teikt, ka es visu laiku esmu šampūnu meklējumos. Viena favorīta joprojām nav.

Bet es noteikti nevarētu iztikt bez matu eļļas un kondicioniera.

Maija Veronika

Mani mati ir mana rota, mans kronis, mans skaistums un lepnums.

Mans draugs pēc pirmā randiņa teica: “Šo meiteni nevar aizmirst!”.  Strādāju tirdzniecībā, komplementus darbā saņemu bieži un daudz.

Nekādu īpašu audzēšanas noslēpumu man nav. Galvenais ir veselīgs dzīves veids, vitamīni, sekot līdzi, lai organismam nekā netrūktu.

Esmu savulaik balinājusi šķipsnas, bet vēlāk no tām atteicos. Matus griežu divas reizes gadā. Vienreiz ļauju nogriezt – 30 centimetrus, otrreiz profilaksei tikai pašus galiņus.

Biosilk Silk Therapy With Tanitian Vanilla (Matu zīds ar vaniļas aromātu)
Alterna Caviar Replenishing Moisture CC Cream (Caviar CC Cream ir matus kopjošs veidošanas krēms, kam ir 10 vērtīgas īpašības)
Joico HydraSplash Hydrating Conditioner (Viegli mitrinošs kondicionieris)
Kadus Professional Fiber Infusion Reconstructive Treatment (Rekonstruējoša maska ar keratīnu)

Vairāk par pasākumu šeit

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv