foto: Publicitātes
Maija Doveika: “Esmu tas trauslais trauks”
2022. gada 7. oktobris, 07:00

Maija Doveika: “Esmu tas trauslais trauks”

Jauns.lv

“Es gribētu būt cilvēks, kurš ir priecīgs un pateicīgs jebkuros apstākļos. Nezinu, kā citi redz, bet pašai šķiet, ka esmu tas trauslais trauks,” intervijā žurnāla OK! jaunajā numurā saka aktrise Maija Doveika. Tā ir saruna, kas jālasa lēnām, un, visticamāk, jums to gribēsies izlasīt vēlreiz.

Maijas Doveikas lomu amplitūda ir pārsteidzoša – tā ietver praktiski visu cilvēcisko kaislību spektru. Neviļus jābrīnās, kur aktrise rod resursus, lai līdz kaulam izprastu un pārliecinoši pārraidītu skatītājam tik atšķirīgu varoņu iekšējo pasauli. Maijai Doveikai tas izdodas gluži taustāmi, un darba viņai ir daudz – kā teātrī, tā kino. Filmas "Mātes piens" pirmizrāde gaidāma nākamā gada sākumā.

Jautāta, kā šobrīd klājas, Maija atbild: “Nākot uz interviju, domāju, ka nav nekā tik fantastiska, ko pavēstīt par savu dzīvi, lai visi aiz skaudības grauztu nagus. (smejas) Jau teātrī viņai iet labi – ko, dzīvē arī? Par daudz! Tad pajautāju sev – ko man vajadzētu šodien? Atbilde nāca ātri – nakts redzamību. To, kāda ir tankos. Lai zini, kā ir patiesībā, nevis kā izskatās. Kas neļogās un nemainās, ko neietekmē mana patikšana vai nepatikšana, ne emocijas, ne sarežģītie loki, kādus staigā mans prāts.”

Interviju ar aktrisi Maiju Doveiku lasiet žurnāla OK! jaunajā numurā!

Vēl žurnālā:

  • Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore un aktrise Dana Bjorka. Krāšņa sieviete un spēcīga personība. Viņa iet pa teātri kā tāds viesulis. “Bet es ļoti bieži jūtos kā maza meitene,” viņa teiks intervijā. Un, ticat vai nē, pat apraudāsies.
  • Kirils Serebreņņikovs. Režisora likteņa kategorija. Ar Rīgu viņa dzīvē saistīts daudz kas. Šeit viņš iestudējis četras izrādes, godalgotās Mirušās dvēseles un spožos Raiņa sapņus ieskaitot. Pirms pandēmijas viesojies ar savu izrādi Outside, ko nevarēja rādīt uz Krievijas skatuvēm. Šeit, Splendid Palace festivālā Baltijas pērle, notika viņa filmas Čaikovska sieva Eiropas pirmizrāde, kinoteātros šī lente nonāks vien vēlu rudenī. Un visbeidzot visu 2022. gada augustu un pusi septembra režisors Kirils Serebreņņikovs bija pazudis bijušajā Rumbulas lidostā – improvizētā kinolaukumā, kur Latvijas kinokompānija Formo Pro Films šovasar uzbūvēja grandiozas dekorācijas viņa jaunajai filmai Ļimonovs, balādes par Ediju. Stāsta, ka tās masu skatos un epizodēs tika iesaistīts viss tobrīd pieejamais Rīgas sabiedrības krējums, nesenos Maskavas trimdiniekus ieskaitot…
  • “Lielākā daļa tēvu vienkārši no tā visa aizmūk. Bet tas nav mans gadījums. Es sev no laika gala biju nosolījis, ka savu bērnu nepametīšu,” saka sirsnīgais un harizmātiskais rolands če – viņš lauza visus mūsu stereotipus par reperiem.
  • No dzīves pirmās dienas dzīvojot savu slaveno vecāku – mūziķa Serža Geinsbūra un aktrises un modeles Džeinas Birkinas – ēnā, Šarlote Geinsbūra ir apgāzusi pieņēmumu, ka talantīgu vecāku bērnos Dievs atpūšas. Viņa ilgajos karjeras gados darbojusies gan kā veiksmīga aktrise, gan dziedātāja un dziesmu autore. Jaunākā filma ar viņas piedalīšanos Nakts pasažieri skatāma Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā.
  • Režisore Linda Olte Latvijas kinematogrāfā radījusi vēl vienu sūrstošu stāstu par pieaugšanu – filmu Māsas. Pat ja cilvēks ar bērnunama skarbo realitāti nav saistīts, viņš tajā kā spogulī ieraudzīs daudz pazīstama, neglaimojoša un neērta, taču vienlaikus – arī pukstoša un silta. Linda stāsta par savu pieredzi viesģimenes statusā, traumām, kas, iespējams, vēl nav līdz galam apzinātas, par viltus un īsto garīgumu, dēliem un sevis kā sievietes izprašanu.
  • Given mārketinga vadītājas Baltijā Baibas Čipas-Ziemeles panākumu formula. Viņa nekad nav baidījusies no karjeras izaicinājumiem, lai gan tie ne vienmēr bijuši viegli. Baiba dalās pieredzē, kā nesadegt, dzenoties pēc panākumiem, un iedrošina sapņot.
  • Ieva Rosne ir mamma dēlam ar smagiem garīga rakstura traucējumiem. Kristers saslima pirms 18 gadiem, tagad viņam ir 23, un Ieva dara visu, lai dēla dzīve būtu jēgpilna. Šovasar ieguvusi otro maģistra grādu Mākslas akadēmijā un nodibinājusi sociālo uzņēmumu Faveo – viņa cenšas uzbūvēt tiltu starp uzņēmējiem un cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem.
  • Drošība visplašākajā kontekstā un ar to saistītie jautājumi šoruden jau 16. reizi tiks diskutēti Rīgas konferencē. Kāpēc mums būtu vērts tai pievērst uzmanību – stāsta Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) ģenerālsekretāre, Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas pasniedzēja un pētniece Sigita Struberga.
  • Iedvesmojamies! Dagmāras Legantes-Celmiņas dzīves baudas.
  • Bērni un paralēlā pasaule internetā. Kas jāzina vecākiem?
  • Mazas pārvērtības ar lielu efektu. Iesaka interjera dizainere Indra Ingersone.
  • Māksla ēst veselīgi. Lizetes Pugas receptes.
  • Rudens modes špikeris un stilīgākās lietas vēsajai sezonai.