Dzīvesstils
2022. gada 27. septembris, 18:48

Aktrise un režisore Dita Lūriņa-Egliena par 22 gadiem aktrises profesijā un atļauju sev būt ne tik perfektai

Reklāmas projekts

Žurnālistes Lauras Saulītes YouTube kanālā “Generation Famous” intervija ar aktrisi un režisori Ditu Lūriņu-Eglienu.

Dita Lūriņa-Egliena ir nenoliedzami viena no mūsu laiku spilgtākajām aktrisēm – šarmanta, talantīga, taču ļoti prasīga pret sevi un profesiju. Iekarojusi skatītāju sirdis un neskaitāmas reizes bijusi nominēta Spēlmaņu nakts balvām, 2017. gadā Dita saņem arī valsts augstāko apbalvojumu Triju Zvaigžņu ordeni.

foto: Artis Millers
Žurnāliste Laura Saulīte un aktrise Dita Lūriņa-Egliena

Viņa ir viena no tām aktrisēm, kurā var ne tikai stundām ilgi lūkoties, sēžot pārpildītā skatītāju zālē, bet arī klausīties viņas samtainajā soprānā. 22 gadi profesijā, 22 sezonas Latvijas Nacionālajā teātrī. Taču pie aktrises profesijas Dita izlēma neapstāties un 2019. gadā spēra savus pirmos soļus teātra režijā, piekrītot režisēt Čehova “Ķiršu dārzu” vien pāris sekundes pēc izskanējušā piedāvājuma. “Tev nāks pretī, ja būsi gatavs to saņemt. Tāpēc jau dzīvē daudz kas nenotiek, jo sēžam uz sava dibena, to nekustinām un brīnāmies, kāpēc kaut kā trūkst. Kustībā ir dzīvība,” skaidro Dita.

Dita Lūriņa-Egliena par 22 gadiem aktrises profesijā, teātra aizkulisēm, spilgtākajām lomām, jauno izaicinājumu – režija, attiecību tango un atļauju sev būt ne tik perdektai.

Epizode tapusi ar Magne B6 atbalstu