Dzīvesstils
2022. gada 19. septembris, 17:32

Mūziķe un divu "Zelta mikrofonu" ieguvēja Būū jeb īstajā vārdā Ilze Fārte par ticību sev un mūzikas industrijas lielākajiem izaicinājumiem

Reklāmas projekts

Žurnālistes Lauras Saulītes YouTube kanālā “Generation Famous” intervija ar dziedātāju un dziesmu autori Būū jeb Ilzi Fārti.

Kaut arī Būū nāk no muzikālas ģimenes (Ilzes tētis ir ģitārists, mūzikas autors un dziedātājs Uldis Fārts) viņas ceļš mūzikā ir bijis pakāpenisks. No izaicinājumiem mūzikas skolā līdz nepārliecībai un lampu drudzim sperot pirmos soļus uz skatuves. Taču vēl mācoties filozofijas fakultātē, Būū bija pārliecināta, ka viņas īstais aicinājums ir mūzika.

foto: Publicitātes foto
Žurnāliste Laura Saulīte un dziedātāju un dziesmu autore Būū

Šogad Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā Zelta mikrofons Būū bija nominēta uzreiz četrās kategorijās. Un kaut arī tik jaunai izpildītājai jau nominācija ir liels sasniegums, Būū pie tā neapstājās un devās mājās uzreiz ar diviem mikrofoniem - “Gada dziesma” un “Debija.” 

Savukārt, 2021.gada vasarā, 164 cilvēku konkurencē Būū izcīnīja pirmo vietu Ghetto Faktors konkursā. Laidusi klājā savu debijas albumu “Albuums,” Būū pierāda, ka ar lielu talantu var ne tikai daudz sasniegt, bet arī iemācīties tikt galā ar lielākajiem mūzikas pasaules izaicinājumiem.

Būū par mūzikas industrijas izaicinājumiem, ticību sev, dziesmu tekstu radīšanu, uzvaru Ghetto Faktors konkursā, diviem Zelta Mikrofoniem un savu debijas albumu “Albuums”.

Epizode tapusi ar Magne B6 atbalstu.