TOP 10 populārākie un ietekmīgākie bērnu vārdi pasaulē 2014. gadā
Mūsdienās daudzi vecāki saviem bērniem liek slavenību un populāru cilvēku vārdus.
Bērni
2015. gada 12. maijs, 07:04

TOP 10 populārākie un ietekmīgākie bērnu vārdi pasaulē 2014. gadā

Jauns.lv

ASV Sociālās drošības administrācija veikusi vērienīgu 2014. gadā ielikto bērnu vārdu apkopojumu un izpēti, lai secinātu, kuri TV kanāli, filmas, sporta un kultūras notikumi ir visvairāk ietekmējuši bērnu vārdu izvēli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nav noslēpums, ka mūsdienu informācijas pasaulē liela daļa vecāku saviem bērniem liek slavenību un populāru cilvēku vārdus. Sociālās drošības administrācijas eksperti uzskata, ka pēc tā, cik plašu popularitāti guvis kāds vārds, var secināt, kādi tēli un vēstījumi, ko nes slavenība, kas ir šī vārda valkātāji, ir uzrunājuši sabiedrību.

Lūk, izrādās, ka 2014. gada ietekmīgākais vārds ir Noa. Pēdējo 10 gadu laikā šis vīriešu vārds pakāpies par 23 pozīcijām. Uzvaras gājienu tas sāka ar filmu “ The Notebook” , kur filmas galvenais varonis bija Noa.

Jau tagad zināms, ka 2015. gada populārāko meiteņu vārdu virsotnē, pateicoties mazās britu princeses piedzimšanai, nonāks vārds Šarlote. Popularitāti atgūs arī vārds Diāna un Elizabete.

Meiteņu vārdu topā pērn bija Emma, Olīvija, Sofija, Izabella, Ava, Mia, Emīlija, Ebigeila un Medisone. Šarlote pagājušajā gadā ierindojās tikai 10. vietā.

Vārds Emma popularitāti sāka gūt, pateicoties aktrises Emmas Vatsones lomai filmā par Hariju Poteru. Vārds Laiems arī kļuvis populārs pēc filmas “ Bada spēles” iznākšanas uz ekrāniem, kurā piedalījās aktieris Laiems Hemsvorts.

Populārākie zēnu vārdi 2014. gadā bija Noa, Laiems, Meisons, Jakobs, Viljams, Etans, Mihaels, Aleksandrs, Džeimss un Daniels.

Mammamuntetiem.lv / Avots: CNN.com / Foto: Shutterstock