Intervijas
2022. gada 29. jūnijs, 18:35

“Tā pa sirdīm nemaz nerunājam.” Lauris Reiniks par kopīgo un atšķirīgo ar māsu Rūtu Reiniku-Preisu

Jauns.lv

Viņi viens otram ir dzīslās! To zina visi, kas kaut reiz dzirdējuši Laura Reinika un Rūtas Reinikas-Preisas jau pirms vairāk nekā desmit gadiem tapušo dziesmu “Es esmu tev dzīslās”. Un tomēr interviju ar māsu žurnālā OK! Lauris lasījis ar lielu interesi, jo, mūziķa vārdiem izsakoties, abi “tā, pa sirdīm” nemaz nerunājot. Viņi vienkārši zina, kad otrs jāpastutē, un dara to bez liekām runām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Raidījuma #irOK! viesis Lauris Reiniks ar gandarījumu stāsta par kopīgi radīto interaktīvo grāmatu “Ričijs Rū rīko koncertu”, kas saņem bērnu, viņu vecāku un pirmsskolas vecuma bērnu pedagogu mīlestību. Spilgts apliecinājums tam ir nupat saņemtais “Zelta disks”, ko mūziķiem pasniedz, ja pārdots vairāk nekā 5000 viena viņu ieraksta kopiju. Dziesmu tekstu autore ir Laura un Rūtas vecmāmiņa Veronika Reinika, mūziku sarakstīja Lauris, bet idejas autore un darba procesu organizētāja ir  Rūta.

Intervijā Lauris pateicas likenim par labām sakritībām, kas māsu aizvedušas līdz viņas ģimenei un idejai par Ričiju Rū. “Nekad neko nevajag steidzināt. Lietas notiek tā, kā jānotiek, un īstajā brīdī,” viņš saka.

Lai arī Lauris pazīstams arī kā aizrautīgs amerikāņu kultūras cienītājs un uz ASV dodas ik gadu, Latvija un darbi šeit viņu vienmēr saukuši atpakaļ. Mācoties Holivudā, viņš redzējis gana daudz liekulības un viltvārdības, tāpēc domā, ka saprastos ar skandalozo Holivudas zvaigzni Bilu Mareju, kurš izpelnījies pret līdzcilvēkiem nesaudzīga, pat rupja un darbos ļoti izvēlīga aktiera slavu. 

Skaties #irOK! jaunāko epizodi un uzzini arī, ar kādām dāvanām Lauris mēdz pārsteigt savus tuvākos, kāpēc Lauris ir nesatricināms optimists, bet Rūta bažījas pat par ļoti tālu nākotni, un kāds, pēc Reinika domām, ir Latvijas sabiedrības tuvākā laika atbildīgākais uzdevums.