Bērni
2022. gada 25. jūnijs, 17:55

Lai palīdzētu ukraiņu bērniem aizmirst kara šausmas, top populārā seriāla "Tutas lietas" ukraiņu versija

Jauns.lv / LETA

Producentu grupa "Ausma" ir sākusi bērnu seriāla "Tutas lietas" ukraiņu versijas filmēšanu, kur galvenajā lomā būs ukraiņu aktrise Lidija Baranova, kura Rīgā bēgļu gaitās nonākusi šī gada martā, informē seriāla producenti.

Seriāls tiek veidots ar SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) atbalstu, un tas būs skatāms brīvpieejā LMT Viedtelevīzijā un raidījuma kanālā sociālajā medijā "YouTube".

LMT prezidents Juris Binde uzsver, ka, apzinoties, cik traumatisku bērnības pieredzi ukraiņu bērniem sniedzis karš, kas plosa viņu dzimto zemi, uzņēmums atbalsta "Tutas lietu" ukraiņu versiju ar cerību, ka tā kaut uz mirkli ļaus aizmirst par kara briesmām tiem diviem miljoniem ukraiņu bērnu, kas bēgļu gaitās izkaisīti visā plašajā pasaulē.

Ukraiņu Tutas lomā iejutīsies 25 gadus vecā aktrise Baranova no Kijivas, kura jau kopš marta dzīvo Rīgā kopā ar savu meitu. Baranova Ukrainā ieguvusi augstāko izglītību aktiermeistarībā, mūzikas pedagoģijā un dziedāšanā, spēlē klavieres un basģitāru. Pirms kara dziedājusi Kijivas retrodžeza grupā "Luna Luna".

foto: Publicitātes foto
Seriāla radošā komanda.

Paredzēts, ka ukraiņu valodā tiks nofilmētas astoņas sērijas, kurās skanēs latviešu bērniem pazīstamās dziesmas, vien ukraiņu valodā. Raidījums "Tutas lietas" ir paredzēts divus līdz sešus gadus veciem bērniem, tas izglītojošā formātā stāsta un palīdz apgūt bērniem viņiem aktuālas lietas. Līdz šim seriāls "Tutas lietas" uzņemts latviešu, angļu, igauņu, zviedru un portugāļu valodā, kā arī dublēts turku valodā.