foto: Shutterstock
Sekss ūdenī - vannā, jūrā, ezerā, baseinā. Vai veselībai bīstams?
Attiecības
2022. gada 20. jūnijs, 10:51

Sekss ūdenī - vannā, jūrā, ezerā, baseinā. Vai veselībai bīstams?

Mammamuntetiem.lv

Siltais laiks nes līdzi zināmu rotaļīgumu un viens no pāru atvaļinājumu laika vai brīvdienu piedzīvojumiem var būt seksuāls piedzīvojums ūdenī. Vai dzimumakts ūdenī ir iespējams? Vai tas nav traumatisks? Par to portāls "Mammamuntetiem.lv" izvaicāja ginekoloģi, seksoloģi Aiju Tulu-Rijkuri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vai drīkst mīlēties ūdenī?

"mammamuntetiem.lv" norāda speciāliste, dzimumakts ūdenī bīstams vai traumatisks nav, tas var sniegt patīkamas sajūtas un piedzīvojumu. Tomēr, izvēloties seksuālām darbībām ūdenstilpni, pirmais noteikums būtu, ka šim ūdenim ir jābūt tīram. Kā to var noteikt? Galvenais ir jāskatās, vai tilpne ir tāda, kurā notiek ūdens apmaiņa, vai tajā ir ūdens plūsma. Ja, piemēram, tas ir sastāvējies dīķis vai tik ļoti populārie kubli vai baļļas, vai citas mazas ūdens tilpnes, kurās nenotiek ūdens apmaiņa vai ūdens netiek mainīts, ir risks, ka ūdenī savairojas nevēlami mikroorganismi, no kuriem var iegūt kādu infekciju, stāsta ārste un uzsver – ūdenī, kas ir ilgi stāvējis, kurā ir atpūtušies, peldējušies vairāki cilvēki, var atrasties dažādas baktērijas, kas var būt kādas infekcijas ierosinātājs. Tādā ūdenī dzimumakts nebūtu vēlams, norāda speciāliste. 

Tomēr citādi nav lielas atšķirības, vai dzimumakts notiek ezerā, baseinā, vannā vai jūrā – galvenais, lai ūdens būtu tīrs un abiem partneriem būtu vēlme mīlēties.

Kas jāņem vērā, nodarbojoties ar seksu ūdenī

Pēc tam, kad ir skaidrs, ka ūdens ir tīrs, ir jāvērtē tāds faktors kā ūdens temperatūra. Ja ūdens temperatūra ir pārāk zema jeb ūdens ir auksts, sekss nav iespējams, jo dzimumloceklis nebūs pietiekami piebriedis jeb pietiekami erektīvā stāvoklī. Tomēr arī tad, ja ūdens ir pārāk karsts, tas var traucēt erekcijai un dzimumakts var neizdoties. Var gadīties, ka sievietei seksuālā vēlme ir ļoti liela, taču jāņem vērā šie aspekti, kas var traucēt vīrieša erekcijai. Tādā gadījumā var izvēlēties citas erotiska rakstura rotaļas.

Sekss jūrā – vai sāļais jūras ūdens nav kaitīgs?

Baltijas jūrā sāls līmenis ūdenī nav tik liels, lai tas varētu kairināt dzimumorgānus, norāda eksperte. Tomēr Nāves jūrā vai kādā citā līdzīgā tilpnē ūdens tiešām ir tik sāļš, ka tas var kairināt un svilināt sievietei gan dzimumlūpas, gan maksti. Tādā ūdenī tiešām var būt dedzināšanas sajūta un dzimumakts nebūs iespējams. Bet mūsu pašu jūrā nekāds kaitējums no akta nenotiks, ja vien ūdens ir tīrs.

Vai, nodarbojoties ar seksu ūdenī, var iestāties grūtniecība?
“Neiespējami tas nav, es teiktu tā. Protams, grūtniecībai iestāties ūdenī ir daudz mazākas izredzes nekā, ja tas notiktu ārpus ūdens,” atklāj ārste. Tāpat viņa norāda, ka arī ūdenī ir iespējams lietot prezervatīvu, ja ir vēlēšanās izvairīties no grūtniecības un infekcijas. Tomēr jāskatās, vai loceklis būs pietiekami erektīvā stāvoklī, lai uz tā uzvilktu prezervatīvu. 

Kādreiz gadās, ka ūdens neļauj loceklim būt pietiekami stingram vai pietiekami ilgi noturēties erektīvā stāvoklī. Arī poza ir svarīga. Ja akts notiek stāvus un ūdens dziļumā, tad jānovērtē augumu un pozas savstarpējā atbilstība, lai dzimumakts būtu ērts un vispār īstenojums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās