Attiecības
2022. gada 15. jūnijs, 14:33

"Es tikai gribēju, lai sāpes un ciešanas beidzas," - sporta zvaigzne Dokiča nāk klajā ar sirdi plosošu vēsti

Jauns.lv

Bijusī Austrālijas tenisiste Jeļena Dokiča sociālajā vietnē "Instagram" nākusi klajā ar sirdi plosošu vēsti, ka gandrīz izdarījusi pašnāvību.

Viņa atklāj, ka 28. aprīlī gandrīz atņēmusi sev dzīvību, nolēcot no 26.stāva balkona.

39 gadus vecā sieviete, kura tagad ir tenisa komentētāja, ar ziņu klajā nākusi pēc tam, kad izjukušas viņas vairāk nekā 18 gadus ilgās attiecības, vēsta "Mirror".

"Es nekad neaizmirsīšu to dienu. Es tikai gribēju, lai sāpes un ciešanas beidzas. Nekam nebija jēgas... Tikai asaras, skumjas, depresija, trauksme un sāpes," "Instagram" raksta Dokiča.

Viņa norāda, ka pēdējie seši mēneši viņai ir bijuši ļoti smagi. "Nemitīga raudāšana visur. No slēpšanās vannasistabā darbā, lai neviens neredzētu asaras, līdz neapturamai raudāšanai mājās [..]. Nemitīgās skumju un sāpju sajūtas vienkārši nepazūd, un mana dzīve ir sagrauta."

Viņa raksta, ka saprot, ka viņai joprojām ir tik daudz lietu, par kurām būt pateicīgai. "Un tad es sāku sevi ienīst, jo es jūtu, ka neesmu pateicīga. Tāds apburtais loks manā galvā."

Dokiča atklāj, ka nākusi klajā ar šo vēsti, jo zina, ka viņa nav vienīgā, kura tā jūtas. "Es šo rakstu, jo zinu, ka neesmu vienīgā, kam ir grūtības. Vienkārši ziniet, ka neesat viens."

Dokiča jau iepriekš atklāja, ka apsvēra iespēju atņemt sev dzīvību arī profesionālās karjeras laikā, kad vēl spēlēja tenisu.

Pagājušā gada oktobrī viņa publicēja ierakstu par godu Pasaules garīgās veselības dienai. Tolaik viņa atklāja, ka tā ir bijusi ilga un sarežģīta cīņa, cīnoties ar dēmoniem viņas galvā, taču, par laimi, viņa tos uzveikusi.

Dokiča jau iepriekš nonākusi daudzu pasaules mediju redzeslokā ar saviem stāstiem par smagajām bērnības un pusaudža vecuma gaitām, kad viņas tēvs Damirs Dokičs neaizsargātajai meitenei darījis pāri.

Savā grāmatā "Unbreakable" ("Nesalaužama") viņa stāsta par neticami smagajām attiecībām ar tēvu, kurš zaudējumus tenisa kortā nav piedevis. Viņš meitu sodījis fiziski - sitis ar siksnu, kā arī ietekmējis emocionāli, dažādi apsaukājot. "Viņš lika man novilkt kreklu, lai sitieni pa ķermeni būtu efektīvāki. Man bija jāklusē un es nedrīkstēju izrādīt nekādas emocijas, citādāk sitieni kļuva tikai spēcīgāki. Turklāt viņš mani sauca par padaudzu un stulbu kuci. Kad man kļuva 17 gadu, es sāku bēgt no mājām. Pie katras iespējas centos pavadīt nakti ārpus mājām."

Kur meklēt bezmaksas palīdzību?

  •     Akūtos gadījumos zvani Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam: 113
  •     Krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes": 37124551700,  67222922, 27722292
  •     Pusaudžu resursu centrs: 29164747