foto: Kuldīgas novada pašvaldība
Kuplā ļaužu pulkā un ar košu torti Anna Dalke Kuldīgas novadā nosvin 102. dzimšanas dienu. FOTO
Valtaiķos dzīvojošā Anna Dalke tikko nosvinējusi savu 102. dzimšanas dienu.
2022. gada 7. jūnijs, 06:56

Kuplā ļaužu pulkā un ar košu torti Anna Dalke Kuldīgas novadā nosvin 102. dzimšanas dienu. FOTO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Kuldīgas novada sociālās aprūpes namā “Valtaiķi” savu 102. dzimšanas dienu kuplā sveicēju pulkā nosvinējusi kurzemniece Anna Dalke. Kā vienmēr, arī šoreiz viņas goda reizē bija izcepta liela un garda torte, kuru gan vairs nerotāja rozes rozā krāsā, bet gan ziedi dzeltenā krāsā.

Šoreiz, atšķirībā no iepriekšējām divām dzimšanas dienām, ballītē varēja pulcēties vairāk ļaužu, jo nu ir pārvarēta Covid-19 pandēmija.

foto: Kuldīgas novada pašvaldība
Uz Annas Dalkes 102. dzimšanas dienas atzīmēšanu bija ieradies kupls sveicēju pulks.

Tieši pirms diviem gadiem Jauns.lv rakstīja, ka Anna Dalke moži iesoļoja savā otrajā gadu simtenī. Toreiz, pandēmijas apstākļos, viņas sveikšana notika šaurākā lokā, piedaloties tikai aprūpes nama darbiniekiem un nama iemītniekiem. Nu 31. maijā savu kārtējo – jau 102. dzimšanas dienu viņa varēja nosvinēt lielākā pulkā. Kuldīgas novada mājaslapā vēstīts:

“Sociālās aprūpes namā “Valtaiķi” skaistu jubileju – 102. dzimšanas dienu – svinēja Kuldīgas novada iedzīvotāja Anna Dalke. Lai sveiktu viņu šajos svētkos, bija ieradusies Rudbāržu pagasta pārvaldes vadītāja Inese Ivāne, kas pasniedza jubilārei ziedus un dāvanu. Gaviļniecei sveicienus sūtīja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, kas jubilārei vēlēja labu veselību un dzīvesprieku. Jubilāri sveica aprūpes nama iedzīvotāji un darbinieki ar dziesmām un ziediem, cienastā sarūpējot lielu kūku.”

Annas Dalkes otrās simtgades kūku pārvērtības:

foto: Kuldīgas novada pašvaldība
Annas Dalkes 102. dzimšanas dienas torte.
foto: Skrundas novada pašvaldība
Anna Dalke ar savu 101. dzimšanas dienas torti pirms gada.
foto: Skrundas novada pašvaldība
Anna Dalke ar savu 100. dzimšanas dienas torti pirms diviem gadiem.

Anna Dalke dzimusi Vaiņodes apriņķa Asītes pagastā, augusi trīs bērnu ģimenē un bijusi jaunākā atvase. Tēvs un māte bijuši laukstrādnieki. Anna izmācījusies par šuvēju, un savu arodu arī godam piekopusi. Visu mūžu nodzīvojusi Liepājā, bet nu dzīves ceļš viņu atvedis uz Valtaiķiem. Anna vienmēr bijusi ar dzīvi apmierināta, un nu gaviļniece Valtaiķos dzīvo jau vairākus gadus, ar dzīvi jūtas apmierināta.

Mūsu simtgadnieki svin dzimšanas dienas

Pēdējās nedēļās Latvijā 100. dzimšanas dienā viens pēc otra tiek sveikti mūsu simtgadnieki. Viņi nav noguruši no dzīves, bet gan ...

gallery icon
8