Bērni
2022. gada 2. maijs, 12:40

Meklē mazo zēnu, kurš Ukrainai ziedoja savu krājkasīti

Jauns.lv

Nogādājot Kijivā 11 autobusus, ko Rīga dāvināja Ukrainas galvaspilsētā, Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns līdz ar citiem rīdzinieku ziedojumiem Kijivas mēram Vitālijam Kličko nodeva arī kāda maza zēna ziedoto naudu, ko viņš sakrājis krājkasītē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kijivas mērs par šo ziedojumu bija aizkustināts. Vitālijs Kličko esot gatavs mazo zēnu satikt vai kā citādi viņam izteikt savu pateicību. Rīgas vicemērs, kurš vakar atgriezās no Ukrainas, sociālajā vietnē “Facebook” ievietojis aicinājumu zēna vecākus atsaukties, jo mazā puiša vārds pagaidām nav zināms.

“Kad 22. aprīlī pie lielveikala “Alfa” mazais Ukrainas atbalstītājs atnesa savu aizkustinošo dāvanu, diemžēl nepaguvām pajautāt viņa vārdu. Lūdzam atsaukties viņu un viņa vecākus, lai varētu nodot personīgu Kijivas mēra Vitālija Kličko pateicību nesavtīgajam Ukrainas draugam,” portālam Jauns.lv sacīja Edvards Smiltēns, piebilstot, ka to varot izdarīt, rakstot uz e-pastu edvards.smiltens@riga.lv, vai pa tālruni 67026396.

Kā ziņots, Rīgas dome 19. aprīlī lēma par 11 sabiedriskā transporta satiksmes autobusu dāvināšanu Kijivai. No 20. līdz 22. aprīlim Rīgas iedzīvotāji bija aicināti ziedot Kijivas iedzīvotājiem pārtikas un higiēnas preces, kā arī barību dzīvniekiem. Kopā tika saziedotas 50 tonnas preču. Paredzēts, ka autobusi un humānā palīdzība nonāks tajās Kijivas apgabala apdzīvotajās vietās, kas visvairāk cietušas Krievijas uzbrukumā, portālam Jauns.lv pastāstīja domē.

Pievienotajā video skaties, kā autobusi sasnieguši Kijivu un ko par zēna ziedojumu saka Kijivas mērs.