foto: Pixabay.com
Pasaulē jaunāko vecāku tops: traģiski dzīvesstāsti un salauzti likteņi
Cita pasaule
2021. gada 29. oktobris, 05:23

Pasaulē jaunāko vecāku tops: traģiski dzīvesstāsti un salauzti likteņi

Jauns.lv

Pasaulē ir bērni, kuriem nav lemts būt maziem un pabeigt skolu. Negaidīti viņi pieaug pārāk ātri. Vēl pirms desmit gadiem ziņa par to, ka bērns dzemdē bērnu no cita bērna, izsauca šoku. Mūsdienās nepilngadīgas mātes par savu grūtniecību stāsta soctīklos, kolekcionē atzīmes "patīk" un simtiem sekotāju. Šķiet, dzemdēt skolas vecumā kļuvis par normu.

Liza no Ukrainas piedzemdēja sešos gados

1934. gadā parādījās informācija par kādu mazgadīgu māti. Sešus gadus vecā Liza no Ukrainas pilsētas Harkovas palika stāvoklī no sava vectēva. Viņa iznēsāja veselu meitenīti. Lizai nācās dzemdēt dabiskā ceļā praktiski bez anestēzijas. Diemžēl zīdainis mira dzemdībās. 

Ilda no Peru dzmedēja deviņu gadu vecumā

1957. gada beigās deviņus gadus vecā Ilda dzemdēja 2,7 kilogramus smagu meitenīti. Ildas māte pamanīja meitas uzpūsto vēderu. Ārstu diagnoze viņu šokēja. Par tēvu kļuva meitenes brālēns, 22 gadus vecs vīrietis, kurš dzīvoja ar meiteni vienā istabā. Viņu arestēja tajā pašā dienā, kad vecāki uzzināja par Ildas grūtniecību. 

11 gadus veca britu meitene kļūst par māti 

Lielbritānijā 11 gadus veca meitene dzemdēja veselu bērnu un kļuva par jaunāko māmiņu valstī. Meitene palika stāvoklī desmit gados. Mazulis piedzima 2021. gada jūnija beigās 31. grūtniecības nedēļā.

Ārsti saka, ka mātei un bērnam ir stipra veselība. Tomēr dzemdības bija īsts šoks meitenes vecākiem. Izrādās, viņi pat nepamanīja, ka bērns ir stāvoklī.  

Nadja Gnatjuka dzemdēja 11 gadu vecumā no sava bioloģiskā tēva

Šī meitene no Ukrainas kļuva par māti 11 gados. Viņa piedzemdēja meitenīti Marinu. Neskatoties uz to, ka par bērna tēvu kļuva viņas miesīgais tēvs, meitenīte piedzima vesela.

Tēvam izvarotājam piesprieda 10 gadus cietumā. Pēc kāda laika Nadja apprecējās ar 24 gadus veco Valēriju un piedzemdēja dēlu Andreju, no jauna kļūstot par māti 14 gadu vecumā. Tiesa, pabeigt skolu viņai tā arī nesanāca. 

12 gadus vecā ukrainiete Taņa Lučišina piedzemdēja no brālēna

2017. gada 7. septembrī Taņa dzemdēja veselu meitiņu. Sestās klases skolnieces bērna tēvs izrādījās viņas brālēns, 14 gadus vecais Ostaps. Meitene ilgi negribēja atzīties, kurš tieši viņu izvaroja, tikai apgalvoja, ka "tas ir viens no ģimenes locekļiem". 

Līna Medīna no Peru dzemdēja 5 gadu vecumā

Pati agrākā grūtniecība, kuru fiksējuši mediķi, izrādījās Peru iedzīvotājai Līnai Medīnai. Meitene piedzima 1933. gada 27. septembrī un piecu gadu vecumā kļuva par pašu jaunāko māti pasaulē.

Līnu uz slimnīcu atveda noraizējušies vecāki. Sākumā viņi domāja, ka meitenei ir audzējs. Pēc ārsta apskates atklājās, ka Līna Medīna ir septītajā grūtniecības mēnesī. Meitenes māte apstiprināja, ka pirmā menstruācija Līnai sākās trīs gados.

1939. gada 14. maijā Līna ar ķeizargriezienu piedzemdēja zēnu. Zēnam ilgi teica, ka Līna ir viņa ir māsa. Par to, ka viņa patiesībā ir zēna māte, Herardo uzzināja deviņu gadu vecumā.

Tas, kādā veidā Līna palika stāvoklī nav dokumentēts. Protams, varasiestādes nevarēja atstāt bez uzmanības šo gadījumu, un sākotnēji apsūdzēja tēvu savas meitas izvarošanā. Tomēr apsūdzības tika atceltas - ekspertīze parādīja, ka meitene bija nevainīga.

Daudz patiesāka likās versija saskaņā ar kuru grūtniecība aizsākās zemas higiēnas dēļ. Pati Līna visu dzīvi klusēja par grūtniecības iestāšanās apstākļiem. 

Brits Alfijs Patens kļuva par tēvu 13 gadu vecumā 

13 gadus vecais Alfijs satikās ar 15 gadus veco Šantalu, pārim piedzima meita. Zēns uzņēmās par bērnu pilnu atbildību un rūpējās par jaundzimušo.

Tomēr DNS testa rezultāti atklāja, ka meitenes tēvs nav Alfijs, bet cits Šantalas pielūdzējs - 14 gadus vecais Tailers Barkers, kurš bērnu negribēja.

Vēlāk Alfija māte pastāstīja, ka zēns ilgi raudāja, kad uzzināja testa rezultātus. 

Brits Šons Stjuarts kļuva par tēvu 12 gados

1998. gada janvārī Lielbritāniju pāršalca skandāls: 12 gadus vecais skolnieks Šons Stjuarts kļuva par jaunāko tēvu. Viņa 16 gadus vecā draudzene un kaimiņiene Emma Vebstere dzemdēja viņam dēlu.

Meitene palika stāvoklī 15 gados, kad Šonam bija tikai 11, ziņo "Tsn.ua". Pēc meitenes vārdiem, viņai nebija ne jausmas, ka viņas puisis ir nepilngadīgs.

Jaunie vecāki nosauca bērnu par Benu un nolēma audzināt viņu kopīgi. Ģimenes dzīve beidzās pavisam drīz: Šons pārtrauca interesēties par mīļoto un dēlu un drīz vien tika pieķerts zādzībā, pēc kā viņam piespriests vairāku mēnešu ilgs cietumsods, bet Emma tikmēr apprecējās.

Mihails Nikolajevs kļuva par tēvu 14 gadu vecumā 

2011. gadā 14 gadus vecajam Mihailam no Permas apgabala piedzima dēls Vadims, bet pats tēvs tika atzīts par jaunāko tēvu Krievijā. Bērna māte bija skolnieka māsīca, 15 gadus vecā Nastja.

Pēc tam, kad bērni pastāstīja saviem vecākiem, tika nolemts bērnu paturēt. Tomēr pēc mazuļa piedzimšanas skolnieki krasi pārtrauca komunicēt. Tagad ar bērnu nodarbojas Nastja kopā ar māti un tanti.

Jaunākais tēvs pasaulē 

Zēna vārds netiek atklāts, bet zināms, ka jaunākajam tēvam pasaulē ir 11 gadi. Viņš dzīvo ar ģimeni Jaunzēlandes pilsētā Oklendā.

Bērnu no viņa dzemdēja 36 gadus veca viņa klasesbiedra māte. Agrāk Jaunzēlandes likumdošanā pieaugušām sievietēm nebija liegts stāties attiecībās ar pusaudzi. Pēc šī stāsta likumi tika pārskatīti.

Vairums attīstītajās valstīs agrīna meiteņu grūtniecība 13 līdz 18 gadu vecumā parasti ir neplānota, tāpēc 80 līdz 90 gadījumi noved pie aborta vai spontānā aborta, un tikai 10 līdz 15 procentos grūtniecība beidzas ar veiksmīgām dzemdībām. 

Tēmas