foto: Liene Pētersone
Ar vasaras kolekciju MELANCHOLIA V tiek atvērts pirmais Ivetas Vecmanes zīmola veikals Rīgā
Mode
2021. gada 10. jūnijs, 20:46

Ar vasaras kolekciju MELANCHOLIA V tiek atvērts pirmais Ivetas Vecmanes zīmola veikals Rīgā

Jauns.lv

10. jūnijā durvis vērs pirmais modes dizaineres Ivetas Vecmanes monozīmola veikals Rīgā. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties gan Ivetas Vecmanes zīmola apģērbus, gan dažādu vieszīmolu izstrādājumus: rotas, traukus, interjera priekšmetus, foto, dizaina drukas izdevumus un citus mākslas objektus. Plašās telpas, kas salona vajadzībām iekārtotas Miera ielā 17, tiks izmantotas arī dažādu pasākumu, tostarp prezentāciju un izstāžu rīkošanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ivetas Vecmanes salona un kolekcijas atklāšana

10. jūnijā durvis vērs pirmais modes dizaineres Ivetas Vecmanes monozīmola veikals Rīgā. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties gan Ivetas Vecmanes zīmola ...

gallery icon
43

Līdz ar veikala atklāšanu, tiks prezentēta jaunā apģērbu kolekcija MELANCHOLIA V, aizsākot tradīciju turpmāk piedāvāt divas kolekcijas gadā, tādējādi nošķirot ziemas un vasaras apģērbu līnijas. MELANCHOLIA V ir jau piektais Ivetas Vecmanes vērojums par sievietes spēku, šoreiz ļaujot viņai sajust ilgi gaidīto vasaras brīvību un atsaukties aicinājumam nospēlēt savu trauslo, elēģisko, sapņaino lomu. Par jaunās kolekcijas seju kļuvusi Beāte Stivriņa - viena no Latvijā zināmākajām modelēm. Jaunā kolekcija turpina izzināt Latvijas sievietes kodu. Uzmanības centrā ir sieviete, kura nāk no mazas, bet tradīcijām bagātas valsts. Viņas sievišķais spēks nodots paaudžu paaudzēs, tāpēc ir sīksts pat savā ārējā trauslumā. Turpinot saspēli ar faltētiem materiāliem, akcentējot dekoratīvās kabatas, ieviešot jaunus elementus, bet saglabājot klasisko plūdumu, kolekcijā izmantots lins, zīds, zīda tafts, kokvilna un plānā vilna. 

Ar vasaras kolekciju MELANCHOLIA V tiek atvērts pirmais Ivetas Vecmanes zīmola veikals Rīgā

10. jūnijā durvis vērs pirmais modes dizaineres Ivetas Vecmanes monozīmola veikals Rīgā. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties gan Ivetas Vecmanes zīmola ...

gallery icon
8

“Tādu redzu mūsdienu sievieti – pārlaicīgu, izvēloties klasiskus griezumus, ilgtspējīgus, augstas kvalitātes materiālus, bet vienlaikus ļoti mūsdienīgu un spējīgu pārsteigt un valdzināt ar savu individualitāti un, jā, arī neatkarību, brīvību,” atklāj veikala īpašniece un zīmola vadītāja Iveta Vecmane. 

Latvijā un starptautiskā mērogā atzinību guvušais zīmols IVETA VECMANE modes dizaina jomā pazīstams jau vairākus gadus un personīgā veikala atklāšana ir gan likumsakarīgs darba rezultāts, gan sen lolota sapņa piepildījums. Par salona atrašanās vietu izvēlēta Miera iela, kas ar savu bohēmisko, multikulturālo elpu, un nepieradināto raksturu papildina Ivetas Vecmanes rokrakstu, kuru modes gardēži pazīst kā vizuāli minimālistisku, elegantu un ārēji atturīgu. 

“Latvijas sieviete pērk iedvesmu, emocijas, iedrošinājumu – to, kas, iespējams, vēsturiski ir trūcis, bet pēc kā ikviens ļoti ilgojas mūsdienās. Atšķirībā no Rietumeiropas valstu iedzīvotājām, apģērbs mūsu valstī vairāk ir funkcionāls, ne estētisks, taču, atskatoties mūsu etnogrāfiskajās liecībās, latviete zina skaistuma vērtību un nozīmi, tikai viņai darba dunā tā ir jāatgādina. Arvien biežāk izskan pieņēmums, ka veiksmes rādītājs nav tikai statuss vai ienākumi, veiksmīga sieviete mūsdienās tiecas apvienot tik daudz, taču tā nav sacensība un priekšplānā izvirzās labsajūtas, dzīves misijas un citi eksistenciāli jautājumi. Apģērbs ir valoda, kurā runājam. Ir svarīgi, lai tas nav pretrunā vai nav mēms, jo tad apzināti pareizi neizmantojam ārkārtīgi svarīgu resursu,” par savu zīmola pievienoto vērtību stāsta Iveta Vecmane.