Dzīvesstils
2021. gada 27. maijs, 05:32

Nost ar krūšturiem! Sievietes aizvien biežāk atsakās no šī apģērba gabala

Jauns.lv

Pandēmijas laiks iezīmējis jaunu modes tendenci. Krūšturi sieviešu garderobē sāk strauji zaudēt aktualitāti. Sievietes viena pēc otras paziņo, ka atsakās tos nēsāt, un skaidro, kāpēc viņu krūtīm nepieciešama brīvība. Šāds temats aplūkots TV3 pārraidē “Bez Tabu”.

Sertificēta fizioterapeite Īrisa Vidauska stāsta televīzijas skatītājiem, kāpēc krūšturis vairs nav viņas ikdienas neatņemama sastāvdaļa, un ar ideju “Brīvību krūtīm!” iedvesmo sava “Instagram” bloga sekotājus, šādi raisot plašas diskusijas sabiedrībā.

Slavenības, kuras brīvāk jūtas bez krūštura. Pandēmijas laikā un pirms

gallery icon

Latviešu modes mākslinieks un stila eksperts Aleksandrs Pavlovs un klīnikas “EGV” ginekoloģe Oksana Babula vērtē jauno pandēmijas laika modes tendenci, secinot, ka sievietes ikdienā atsakās no krūštura nēsāšanas dažādu iemeslu vadītās – kā veselības, tā stila dēļ.

Savukārt angļu ārste Debora Lī saka sekojošo: “Krūštura galvenais mērķis ir atbalstīt krūtis pret dabisko gravitācijas spēku, kas velk krūtis uz leju un potenciāli var bojāt gludo muskulatūru, elastīgos audus un atbalsta saites, kas veido krūts audus un nodrošina krūts stiprināšanos pie krūškurvja.”

Vēl jo vairāk ar gadiem krūšu audi kļūst vārgāki, kas nozīmē, ka krūšturi ir jānēsā pat vecumdienās.

Uz ielas bez krūštura: stils, kuru izvēlas arvien vairāk sieviešu

gallery icon