Skaistums
2021. gada 28. aprīlis, 11:52

Pirmās nātres skaistumkopšanā - nenokavē ievākt jau tagad

"100 Labi Padomi"

Nenokavē – savāc pirmās nātres, jo pavisam jaunām tām ir visspēcīgākā iedarbība. Uzvelc cimdus, lai nesadzeltos, un saplūc tās.

  • Kamēr kāti vēl ir mīksti, vari ņemt visu augu, ja tie cieti, – ņem tikai lapiņas. Nātres vislabāk lietot svaigas, bet sakaltētas ziemā varēsi izmantot gan sejas maskās, gan attīroša tonika gatavošanai.
     
  • Nātres, tāpat kā ķiploki, sīpoli, skujas u. c., satur fitoncīdus – dabīgas ārstnieciskas vielas, kas nogalē kaitīgās baktērijas un mikroorganismus.
     
  • Nātrēs ir daudz vērtīgu minerālvielu – dzelzs, kālijs, kalcijs, C, K, B grupas vitamīni, karotīni un citas, kas labvēlīgi ietekmē visas organisma norises un arī ādas veselību un labsajūtu.

Nātres ir efektīvs līdzeklis novecojošas, vingrumu zaudējušas ādas aprūpei.

Izmēģini!

  • Sasmalcinātas lapas vai sulas kompreses lieto kā masku uz sejas, tā palīdz arī pret nedzīstošiem ādas izsitumiem, ekzēmām un niezi, labi der arī brūču apkopei. Svaigie vitamīni piesātina ādu ar vērtīgiem vitamīniem un minerālvielām, kas piešķir ādai enerģiju.
     
  • Tinktūru lieto iekaisīgu, niezošu pumpu dezinficēšanai.
     
  • Stiprs uzlējums, novārījums vai tinktūra der galvas ādas ierīvēšanai pret matu izkrišanu, blaugznām un taukošanos (pēc matu mazgāšanas). Var izmantot arī matu skalošanai.

Kā pagatavot nātru tinktūru?

Piepildi cieši aizvākojamu stikla burku ar svaigām nātru lapām, aplej ar degvīnu un aizvāko. Turi siltā vietā 2 nedēļas, tad izkās.