Skaistums
2021. gada 29. marts, 20:22

Bērzu sula - arī skaistumkopšanā. Mazgā matus, tīri sejas ādu

"100 Labi Padomi"

Tā kā bērzu sula veidojas dabīgā koksnē, tā satur daudz cietes, fruktozi un dažādas bioloģiski aktīvas vielas: vitamīnus, minerālvielas, augļskābes, fermentus, kas ir ļoti noderīgas veselībai un skaistumam (gan iekšķīgi – organisma attīrīšanai, gan arī ārīgi – ādas kopšanai).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ņem vērā, ka vērtīgāka ir pirmā sula, nevis tā, kas tecināta īsu brīdi pirms lapu plaukšanas. Īpaši augstvērtīga ir svaiga sula, to vislabāk lietot 4–6 stundas pēc tecināšanas. Daudzas bioloģiski aktīvās vielas ir noturīgas līdz pat 24 stundām.

Kā lietot? Bērzu sula ļoti labi mitrina ādu, tāpēc ar to itin vienkārši vari apslacīt seju, matus un ķermeņa ādu vairākas reizes dienā, aplaistīties ar to pēc pirts, izmantot rītos un vakaros sejas attīrīšanai.

Sulu vari likt uz sejas kā mitrinošu kompresi/masku, piemēram, samitrini sulā kokvilnas dvielīti vai salveti, atlaidies, uzklāj uz sejas un paturi kādas 15 minūtes, lai vērtīgie vitamīni un minerālvielas iesūcas ādā. Tas lieliski samazina arī ādas stresu un padara ādu maigāku.

Sula ir ļoti vērtīga sastāvdaļa, gatavojot maskas tūlītējai lietošanai ar māliem, miltiem, auzām.

Tautas medicīnā bērzu sulu lieto brūču kopšanai, arī matu mazgāšanai, lai stimulētu to augšanu un samazinātu blaugznošanos.

Ievēro! Sarūgušu sulu uz ādas labāk neliec, tās iedarbība var sakairināt ādu, radīt apsārtumu un niezi.