Sausa sejas āda: iemesli un ieteikumi tās kopšanai
Skaistums
2021. gada 23. marts, 06:11

Sausa sejas āda: iemesli un ieteikumi tās kopšanai

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Sausa sejas āda var radīt diskomforta sajūtu. Uzzini vairāk par tās iemesliem, vislabāko kopšanu un ieteikumus, kas to var novērst.

Sausa sejas āda

Sausa sejas āda var būt nepatīkama un pat sāpīga, jo var parādīties simptomi kā ādas niezēšana, zvīņošanās un plaisiņas uz ādas virsmas. Taču ir daži vienkārši ādas kopšanas soļi, ko veikt, lai palīdzētu ādai būt veselīgai, pabarotai un mitrinātai. 

Kas izraisa sausu ādu uz sejas? 

Sausu ādu izraisa ādas aizsargbarjeras, kas veidota no lipīdiem un satur dabīgas eļļas kā sebums (tauku dziedzeru sekrēts), novājināšana. 

Ģenētiskie faktori kā hormonu izmaiņas menopauzes laikā un novecošana var izraisīt dabisku ādas sausumu. Arī vides faktori kā auksts laiks, pārkurinātas telpas, karsta duša vai vanna, arīdzan  nepiemērota ādas kopšana var izraisīt ādas sausumu. 

Piemēram, lietojot ziepes, kas nesaudzē sejas ādu var noplicināt to, atstājot ādu bez dabiskām eļļām. Bez šīm eļļām, kas veido daļu no ādas aizsargslāņa lipīdiem, jūsu ādas spēja efektīvi saglabāt mitrumu mazinās un tā var kļūt sausa. 

Vai stress var izraisīt sausu ādu? 

Visas emocijas ir saistītas ar mūsu centrālo nervu sistēmu, kas savukārt tiešā veidā ir saistīta ar mūsu ādu. Tādēļ, stress var būtiski ietekmēt mūsu ādas stāvokli. 

Ne tik izteikts stresa līmenis var izraisīt tādas izmaiņas kā neliels apsārtums, jutīga āda un nelīdzena, sausa āda. Savukārt, liela stresa rezultātā var rasties tāds ādas stāvoklis, kas uz sejas, ķermeņa un rokām izpaužas kā nieze un sūrstēšana. 

Kā man kopt sausu sejas ādu vakarā? 

Jo sausāka āda, jo vairāk eļļas ir nepieciešams, lai palīdzētu stiprināt tās aizsargslāņa lipīdus. 

Vakarā sāc ar saudzīgu sejas attīrīšanu, izmantojot attīrītāju uz eļļas bāzes. Darphin uz eļļas bāzes veidotajam Aromātiskajam Attīrošajam Balzamam ir medum līdzīga tekstūra, kas labi mitrina ādu un padara to maigu, jo ādai netiek atņemtas to aizsargājošās eļļas. 

Pēc ādas attīrīšanas, lieto ādas kopšanas līdzekli uz eļļas bāzes, lai palīdzētu atbalstīt ādas dabisko aizsardzības slāni un saglabātu mitrumu. Mūsu mitrinoši-barojošās Darphin Rožu Ēteriskās Eļļas Eliksīra sastāvā ir augu eļļas un ēteriskās eļļas ādas aizsargbarjeras stiprināšanai, barošanai, mīkstināšanai un sausas ādas piepildīšanai. Vai arī varat izvēlēties Darphin Kumelītes Ēteriskās Eļļas Eliksīru, kas stiprina ādas aizsargbarjeru, nomierina un mazina apsārtumu jutīgas ādas gadījumā. 

Pēc ādas kopšanas ar līdzekli uz eļļas bāzes, lieto krēmu, kas baro un mitrina ādu. 

Kādus vitamīnus iesaka sausai ādai? 

Vitamīni A, B, C un it īpaši vitamīns E sniedz labāko sausas ādas kopšanai. 

Arī taukskābes palīdz barot sausu ādu. Tās ir omega 3 un 6 (nepiesātinātās taukskābes, ko organisms pats neveido) un omega 9. 

Treknas zivis, rieksti un avokado ir labo vitamīnu un iepriekš minēto taukskābju dabiskais avots, kas palīdzēs barot sausu ādu. Jūs varat lietot arī kosmētikas produktus, kas satur šos labos vitamīnus. Kā piemēram, Darphin Ideal Resource kolekcijas Atjaunojošo pro-vitamīnu C un E eļļas koncentrātu. 

Kā pareizi mitrināt sausu sejas ādu?

Bez šaubām sausai ādai labākais līdzeklis ir barojošs krēms. Bet līdz ar sausas ādas barošanu ir nepieciešams pievērsties arī ādas aizsargslāņa stiprināšanai. Tas palīdzēs ādai saglabāt mitrumu un kavēs tai kļūt sausai, un neļaus zaudēt mitrumu arī turpmāk. 

nomierina un dziļi mitrina ādu, un arīdzan uzlabo tās dabīgo barjeru. 

dziļi baro un mitrina ādu, tas satur omega 3, 6 un 9, kas vairo ādas veselību un tās labu mitrināšanu. 

Attālināta iepirkšanās ir nodrošināta oficiālā Darphin pārstāvja Latvijā interneta veikalā https://globallux.store/veikals/

Izmanto iespēju un martā saņemt DĀVANU* Intral seruma 3 miniatūras 30€ vērtībā par pirkumiem mūsu interneta veikalā.

*Dāvanu skaits ierobežots. 

Oficiālā Darphin pārstāvniecība Latvijā: SIA Global Lux, Tērbatas 28, Rīga, LV-1011. 

Seko mums @DARPHIN Latvia

Raksts sadarbībā ar Darphin Latvia.