foto: Shutterstock
Taupām naudu: efektīvi paņēmieni, kā gūt prieku no nepirkšanas
Dzīvesstils
2021. gada 25. janvāris, 21:04

Taupām naudu: efektīvi paņēmieni, kā gūt prieku no nepirkšanas

"100 Labi Padomi"

Nav jau nekāds noslēpums, ka ļoti daudzi stresa brīžos mierinājumu rod, kaut ko garšīgu apēdot vai nopērkot. Tomēr pēc tam vairumā gadījumu izrādās, ka tā darīt nevajadzēja, jo, vēsu prātu aplūkojot, lieta izrādās nederīga vai tāda, kas nepavisam nepriecē.

Un tad sākas sirdsapziņas pārmetumi par nelietderīgi iztērēto naudu, par paļaušanos mirkļa iegribām utt., kas savukārt atkal noved pie stresa.

Bet reizēm dzīvē šķietami nenopietni paņēmieni iedarbojas visnotaļ efektīvi.

foto: Shutterstock.com

Dari tā

● Ja apzinies, ka arī tev piemīt tendence stresu samazināt ar iepirkšanos un pēc tam moka nožēla, ievies sev īpašu krājkasīti. Ieteicams, pēc iespējas spilgtākā krāsā un cūciņas formā. Tālāk ikreiz, kad atkal gribēsi stresu remdēt, nopērkot jaunu apģērba gabalu, nepērc to uzreiz, bet pierunā sev padomāt līdz nākamajai dienai.

● Vairumā gadījumu nākamajā rītā vēlme par katru cenu iepirkties ir izplēnējusi, dažkārt pat kaut kas līdzīgs jau atrodas skapī. Un tad naudu, kas būtu iztērēta šim pirkumam, ieliec krājkasītē.

● Šādi bez īpašām pūlēm dažs labs ir sakrājis naudu nelielam ceļojumam, cits – skaistām viesībām. Iespēju, kā ar prieku izlietot šādi pataupītu naudu, ir gana daudz, galvenais, neķeries tai klāt kārtējā stresa brīdī.