Skaistums
2020. gada 13. decembris, 14:03

Vīns skaistumkopšanā. Pamēģini!

"100 Labi Padomi"

Dabīgs vīns ir bagātīgs minerālu un vitamīnu avots. Nelielā daudzumā tas stiprina asinsvadus, pazemina holesterīna līmeni, atvaira sirds un asinsvadu slimības, nomierina, uzlabo miegu, noņem ikdienas stresu.

Pēc smagi pārciestām slimībām tautas medicīna iesaka nelielā daudzumā lietot vīnu, lai organisms uzņemtu zaudētās uzturvielas un minerālus. Sarkanvīnā esošā viela resveratrols palīdz cīņā ar astmu un hroniskām plaušu slimībām. Vīnu lieto arī kā dažādu kosmētisko līdzekļu sastāvdaļu

Dari tā

● Maska taukainai ādai. Saberz pusi vidēji liela banāna, pievieno 2 ēdk. sausā baltvīna un svaigi spiestu citrona sulu. Masku uzzied attīrītai ādai, pēc 15 minūtēm nomazgā ar siltu ūdeni.

● Balinošs losjons. 1 ēdk. žāvētu, sasmalcinātu piparmētras lakstu aplej ar glāzi sausā baltvīna un 15 minūtes vāri uz lēnas uguns. Novārījumu atdzesē, pārlej tumšā stikla pudelē, 7 dienas nostādini vēsā vietā, laiku pa laikam sakratot, tad izkās. Losjons lieliski balina vasarraibumus un pigmentācijas plankumus. Katru otro dienu ar to samitrini notīrītu sejas ādu.

foto: Shutterstock

● Barojoša maska normāliem matiem. Sajauc ¼ glāzes sausā baltvīna, olas dzeltenumu un tējkaroti medus. Maisījumu maigām kustībām ierīvē tīrā galvas ādā, pārklāj ar polietilēna plēvi un ap galvu apsien vilnas lakatu. Pēc 25–30 minūtēm matus izskalo ar silta ūdens strūklu.

● Losjons nagiem. Ja rokām nagi lūst un slāņojas, sajauc vienādās daļās sauso baltvīnu un svaigi spiestu citrona sulu. Maisījumu ierīvē nagos un uzvelc kokvilnas cimdus. Procedūru vēlams veikt uz nakti.