foto: ekrānuzņēmums no video
Kā sejas masku sapucēt svētkiem?
Stila jaunumi
2020. gada 11. decembris, 19:15

Kā sejas masku sapucēt svētkiem?

Jauns.lv

Grieķu juveliermāksliniece Nadja Bele (42) parāda veidu, kā sejas maskas valkāšanu padarīt patīkamāku un pieskaņot to svētku tērpiem.

foto: ekrānuzņēmums no video

Tuvojieties svētku brīvdienām, juveliermāksliniece cenšas atrast veidus, kā sejas aizsargmasku nēsāšanu padarīt patīkamāku. Tā kā sejas maskas tagad kļuvušas par daļu no cilvēku ikdienas apģērba, Bele klientiem rāda, kā izrotāt tās ar rotaslietām. Maskas viņa gatavo īpaši Ziemassvētku un Jaungada ballītēm.

Nadjas Beles aksesuāri tiek darināti tikai pēc pasūtījuma, un ar klientiem viņa tiekas attālināti, ar video zvanu palīdzību. Viņas klienti galvenokārt ir grieķu slavenības, bet ir arī pasūtījumi no citām valstīm.

„Diemžēl izskatās, ka šī ārkārtējā situācija pasaulē turpināsies un mums pie šī aksesuāra būs jāpierod. Tas ir ļoti neglaimojošs, tāpēc domāju sievietēm ieteikt veidus, kā maskas padarīt skaistākas. Mums visiem ikdienā ir nepieciešamība pēc skaistuma,” uzsver māksliniece.

Viņa atzīmē, ka, tuvojoties svētku brīvdienām, tā ir iespēja vakariņās un ballītēs izrotāt maskas un justies labāk, svinīgāk. Tāpat viņa norāda, ka diemžēl sejas maskas jau ir kļuvušas par modes tendenci. Daudzi lielie modes nami maskas iekļāvuši savās kolekcijās. „Man šis nav mīļākais aksesuārs. Tāpēc ceru, ka drīz no tā varēsim tikt vaļā un ikdienā tas vairs nebūs nepieciešams,” saka Bele.

Viņa uzskata, ka sejas maskas jau piespiedušas cilvēkus tās adaptēt savam ikdienas vizuālajam tēlam, pieskaņojot kleitām, matu sakārtojumam un grimam.