foto: Shutterstock
Kartupelis tavam skaistumam: sejas, matu un roku kopšanai
Nu, cik tur darba, lai tiktu pie dabīga skaistumkopšanas līdzekļa! 
Skaistums
2020. gada 15. oktobris, 19:22

Kartupelis tavam skaistumam: sejas, matu un roku kopšanai

"100 Labi Padomi"

Pareizi pagatavots, kartupelis ir ļoti vērtīgs produkts, kas bagātīgs ar šķiedrvielām, savukārt svaigu tupeni ir vērts sarīvēt un izmantot sejas ādas kopšanā, atjaunošanā, tonizēšanā, iekaisumu samazināšanā, krunciņu likvidēšanā. Nu, cik tur darba, lai tiktu pie dabīga skaistumkopšanas līdzekļa! 

Problemātiskai ādai. Sarīvē kartupeli, ieliec marlē un nedaudz paspied. Iegūto sulu izdzer, bet putriņu liec uz sejas. Kartupeļu sulai piemīt pretiekaisuma iedarbība.

Pret sejas tūsku. Vispirms uzliec uz sejas marlīti, uzklāj kartupeļu masu un vēlreiz pārsedz pāri marli. Ļauj maskai iedarboties vismaz 20 minūtes, pēc tam notīri seju ar kumelīšu tēju. Labākam rezultātam masku lieto pāris reizes nedēļā.

Pret pinnēm un pumpām. Samaisi ½ glāzes kartupeļu sulas ar tējkaroti medus. Samitrini maisījumā marles salveti, klāj uz sejas un paturi 20 minūtes. Noskalo ar vēsu ūdeni.

Svaigumam. Ātrs un vienkāršs veids, kā noņemt noguruma pēdas un atsvaidzināt ādu ap acīm, ir svaigas kartupeļa šķēlītes. Uzliec tās uz acīm un paturi 15 minūtes.

Ādas barošanai. Sarīvē zaļu kartupeli uz smalkas rīves. 2 tējk. iegūtās masas samaisi ar 1 ēdk. piena un 2 tējk. miltu. Maisījumu liec uz ādas uz 15–20 minūtēm.

foto: Shutterstock

Kartupeļu cietes maska sejai. Ēdamkaroti kartupeļu cietes samaisi ar ½ glāzes auksta ūdens un pievieno ½ glāzes verdoša ūdens. Vāri, kamēr masa sabiezē. Pievieno 5 ēdk. burkānu sulas un 1 ēdk. skābā krējuma. Masu kārtīgi izmaisi un klāj uz sejas ādas, paturi 20 minūtes, noskalo ar siltu ūdeni. Uzklāj sejas krēmu. Masku var uzglabāt ledusskapī trīs dienas – tieši tik, cik to ieteicams lietot, lai iegūtu maksimālu rezultātu. Maska lieliski mitrina sejas ādu, nogludina to un izlīdzina sīkās grumbiņas.

Kartupeļu biezeņa maska sejai. Kartupeļu biezenim pievieno tējkaroti karsta piena, samaisi un karstu uz 10 minūtēm uzklāj uz sejas. Pēc tam nomazgā vispirms ar karstu, tad vēsu ūdeni. Maska noņem sejai nogurumu un izlīdzina krunciņas.

Maska pietūkušām acīm. Nelielu kartupeli sarīvē un ietin marlē, liec uz plakstiņiem un turi 15 minūtes. Pēc tam noskalo ar siltu ūdeni un uzklāj krēmu.

Kartupeļu maska matiem. Sarīvē 1 lielu kartupeli, nospied sulu. Pievieno 2 ēdk. alvejas sulas un 20 g medus. Iegūto maisījumu ieklāj matu saknēs, aptin galvu ar dvieli un ļauj maskai iedarboties 2 stundas. Maska novērš matu izkrišanu un stimulē to augšanu.

Roku kopšanai. Samīci 2 vārītus, vēl siltus kartupeļus, pievieno tējkaroti eļļas, klāj uz rokām un paturi 10–12 minūtes.

Ņem vērā!

● Sulas iegūšanai kartupeļus nemizo, bet rūpīgi nomazgā ar birsti.