FOTO: Einars Repše pēc operācijas priecīgs ved mājās meitu Madaru
2020. gada 15. oktobris, 12:04

FOTO: Einars Repše pēc operācijas priecīgs ved mājās meitu Madaru

Jauns.lv

Ekspremjers un kādreizējais Latvijas Bankas prezidents Einars Repše ieradies Rīgas 1. slimnīcā pakaļ meitai fotogrāfei Madarai Repšei, kura jūtas daudzmaz atkopusies nedēļu pēc sarežģītās un ilgās operācijas, kurā viņai tika izoperēts kāds neatgriezeniski bojāts orgāns.

Neatliekamā operācija, kuras segšanai nepieciešamos 7000 eiro sarūpēja tuvinieki, bet lielāko daļu saziedoja tauta, Madarai Repšei bija 8. oktobrī.

“Šī ir jau septītā operācija, un, salīdzinot ar iepriekšējām, no kurām ilgākā noritēja piecu stundu garumā, šoreiz ķirurgs paredzēja, ka būs nepieciešamas deviņas stundas. Ārsts gan brīdināja, ka operācijas gaita procesa laikā, atkarībā no manas izturības un citiem rādītājiem, var tikt mainīta. Kā atzina ķirurgs, tikai operācijas vidū varētu saprast tālāko gaitu, kad redzēs, kā viss risināsies...” nobažījusies bija ekspremjera Einara Repšes un ērģelnieces Ingunas Grīnbergas meita Madara. Situāciju sarežģīja tas, ka nemitīgo sāpju un sliktās pašsajūtas dēļ Repše mēnešiem mocījusies ar bezmiegu, naktīs varēdama miegā pavadīt vien pāris stundu. Protams, ilgstošais kārtīgas neizgulēšanās trūkums iespaidojis kopējo organisma stāvokli.

Atliek paļauties uz Visaugstāko,” sacīja Madara Repše, kuras smagās veselības problēmas saistītas ar gremošanas orgānu sistēmu un zarnām.

Sarežģīto operāciju, kā arī vairākas pēcoperācijas dienas, kad sāpes atvieglot palīdzēja tikai spēcīgi pretsāpju līdzekļi, Madara ir godam izturējusi. Tieši nedēļu pēc operācijas Repše izrakstīta no Rīgas 1. slimnīcas, un sagaidīt Madaru ieradās viņas tēvs Einars Repše. Jauns.lv jau vēstīja, ka, lai palīdzētu segt kaut daļu no meitas operācijai nepieciešamajām izmaksām, ekspremjers vasarā pārdeva savu motociklu. “Pateicos tētim Einaram Repšem, ka mani apciemoja. Paldies no visas sirds par vēstulēm un vēlējumiem, atbalstu - tas ļoti palīdz turēties un dod klāt spēku izturēt! Tagad tikai vēl vairāk optimisma. Paldies, vismilzīgākais, Rīgas 1. slimnīcas dakterim Kasparam Snipem!!! Viņš ir vienkārši izcils un lielisks ķirurgs! Un pārējie ārsti un māsiņas - esmu tik pateicīga par visu un silto attieksmi, rūpēm!” izrakstīšanas dienā priecīgi vēsta Madara Repše.