Skaistums
2020. gada 2. oktobris, 04:44

Kā pareizi kopt uzacis

"100 Labi Padomi"

Perfektu rezultātu tev palīdzēs iegūt skaistumkopšanas salonā, bet vari tās sakopt arī pati.

1. Lai noteiktu pareizās uzacu proporcijas, ņem talkā parastu zīmuli, lineālu vai ko citu šauru un garu, tas palīdzēs precizēt vajadzīgos punktus – uzacu sākumu, augstāko punktu un vietu, kur tām jābeidzas. 

2. Atzīmē punktus uz ādas ar gaišu zīmuli. 

3. Sākums: pieliec zīmuli pie sejas tā, lai vienā līnijā būtu mutes kaktiņš un acs iekšējais kaktiņš. Augšējā punktā būtu jāsākas tavai uzacij. 

4. Augstākais punkts: pieliec zīmuli pie deguna pamatnes un gar nāss spārnu virzi līdz acs zīlītes ārmalai, tā varēsi nofiksēt augstāko punktu.

5. Beigu punkts: pieliec zīmuli tā, lai vienā līnijā būtu mutes kaktiņš un acs ārējais kaktiņš. Vietā, kur tas šķērso uzacu matiņus, būtu jābeidzas uzacs līnijai. Ja uzacis būs par garu, seja izskatīsies nogurusi.

  •  Veicot korekciju, raugi, lai garums un platums abām uzacīm būtu vienāds. Izrausti gan apakšējos matiņus, gan augšpusē, jo uzacs augšējai līnijai jābūt glītai, likvidē liekos matiņus starp uzacīm virs deguna.
     
  •  Iezīmē uzacis ar speciālo uzacu zīmuli, matētām ēnām vai uzacu tušu. Dikti melnas uzacis var radīt dusmīgu skatu, tāpēc labāk uzacu krāsu pieskaņo matu tonim. Ja apmeklē kādu pasākumu vakarā, uzacis var būt par diviem toņiem tumšākas, bet ne vairāk.
     
  • Ja ir blondi mati, uzacu krāsai jābūt divus toņus tumšākai par matiem.