Skaistums
2020. gada 8. augusts, 04:43

Tautas metodes veselai roku ādai

Jauns.lv

Vārīti kartupeļi, eļļa, skābpiena produkti, ārstniecības augi - roku ādas atveseļošanai lieliski noder dabas produkti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
  • Samīci tikko novārītus kartupeļus ar krējumu, sviestu vai eļļu, lai veidojas biezputra. Drusku atdzesē un iemērc tajā rokas. Vari to izmantot arī kā masku rokām – uzklāj, aptin rokas ar polietilēna maisiņu, tad dvielī vai šallē un izbaudi, ka vari neko nedarīt 20 minūtes. Tad noskalo rokas remdenā ūdenī, nosusini un nagu galos papildus iemasē eļļu. Ideāli palīdz pret ādas sausumu, plaisāšanu un sakopj ienadžus.
     
  • Biezputras maska ļoti patīk arī pēdām. Turi tik ilgi, kamēr biezputra atdziest. Ja negribas ņemties, paturi rokas siltā ūdenī, kurā vārīti kartupeļi.
     
  • Iezied roku ādu un nagus ar rapšu, olīvu, mandeļu vai linsēklu eļļu, uzvelc cimdiņus un baudi labsajūtu vismaz pusstundu. Pēc tam noskalo rokas ūdenī (bez ziepēm) un nosusini.
     
  • Sarīko pirkstu galiņiem vakaros siltu peldi eļļā – uzsildi to un iemērc pirkstus uz 15 minūtēm, tad noskalo, nosusini un izmasē nagus. Tas stimulēs veselīgu nagu veidošanos un novērsīs ienadžu veidošanos.
     
  • Samaisi kefīru vai kādu citu skābpiena produktu (lakto, krējumu u. c.) ar kliņģerīšu novārījumu un iemasē to rokās kā masku vai sarīko pirkstu peldi.