Attiecības
2020. gada 22. jūlijs, 11:05

Anna pēc šķiršanās: "Kāpēc bijušais draugs pētī manu "Instagram", ja reālajā dzīvē nekomunicējam?"

Jauns.lv

Sekošana līdzi bijušā partnera sociālajos tīklos publicētajam saturam, tas ir, ierakstu skatīšana, komentēšana, reaģēšana ar "patīk", ja reālajā dzīvē visi kontakti ir pārtraukti, ir neveselīgs un pat kaitīgs ieradums, uzskata eksperti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tendence, kad cilvēki sociālajos medijos seko līdzi un un reaģē uz bijušo partneru ierakstiem, šādā veidā atgādinot par sevi, angļu valodā tiek apzīmēta ar terminu "orbiting". Šāda nemitīga atgādināšana par sevi ir psiholoģiski kaitīga, uz ekspertu teikto atsaucas menshealth.com. Rakstā tiek uzsvērts - šāda uzvedība, pārtraucot kontaktus reālajā dzīvē, bet turpinot par sevi atgādināt soctīklos, patiesībā ir jauna veida ignorēšana ("ghosting"). 

Par jauno ignorēšanu šo parādību pirmoreiz nosauca rakstniece Anna Jovina (Anna Iovine) savā 2018. gadā sarakstītā esejā. Kā vēstīts publikācijā, viņa pati ar šo parādību saskārusies ne reizi vien. Daudzus gadus pēc koledžas beigšanas viņa pēkšn pamanīja, ka bijušais puisis skatās viņas publicētos īsos stāstiņus (stories) Instagramā, kaut reālajā dzīvē viņi nekontaktējas.

"Sākumā par to īpaši nedomāju, kaut gan nobrīnījos, ka viņš joprojām vēro manu dzīvi soctīklos (kaut savulaik pameta, vienkārši uzrakstot īsziņu). Pēc tam, kad viņš noskatījās vēl vienu un pēc tam nākamo manu "instastoriju", es biju diezgan pārsteigta. Vārdu sakot, es redzu, ka viņš noskatās visus manus īsos stāstiņus Instagramā," raksta autore.  

Tālāk tekstā lasi - kāpēc viņi tā dara, un kā rīkoties šādā situācijā:

Nākamā lapa: Šādā veidā tu parādi, ka joprojām vēro cita cilvēka privāto dzīvi

Tēmas