Bērni
2020. gada 11. jūlijs, 05:53

Mūžībā devušies pasaulē vecākie savienotie dvīņi. Paši vairākkārt norādījuši, ka viņiem bijusi laba dzīve

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē, 4. jūlijā, 68 gadu vecumā mūžībā devās Ronijs un Donijs Gailoni (Ohaio štats, Amerikas Savienotās Valstis). Viņi nodzīvoja visgarāko mūžu no visiem līdz šim savienotajiem dvīņiem, ziņo DailyMail.

Brāļi piedzima 1951. gada 28. oktobrī. Viņi pasaulē nāca veseli, bet pirmos divus dzīves gadus atradās slimnīcā, jo ārsti centās izdomāt, kā droši viņus atdalīt. Vēlāk ārsti vecākiem paziņoja, ka nav garantijas, ka pēc operācijas mazuļi izdzīvos. Riska dēļ vecāki nolēma neveikt operāciju.

Pasaulē vecākie saaugušie dvīņi - Ronijs un Donijs Gailoni

gallery icon

Ronijs un Donijs dzīvoja katrs ar savu sirdi, vēderu, rokām, kājām - katrs ar savu ķermeni, bet bija saauguši, tādēļ aci pret aci vēroja viens otru visus šos 68 gadus.

Kad abiem bija trīs gadi, tēvs nolēma viņus sūtīt “Ward Hall” cirka turnejā pa ASV un Kanādu. Tiek mēļots, ka māte dvīņu audzināšanu atstājusi tēva ziņā, jo nav spējusi viņus pieņemt.

Tā uzsākot cirka gaitas jau bērnībā, abi saaugušie dvīņi šajā sfērā nostrādāja līdz pat 1991. gadam, kad devās pelnītā atpūtā. Ronijam un Donijam bija veiksmīga un ienesīga karjera.

2014. gadā viņi uzstādīja Ginesa rekordu, kļūstot par vecākajiem savienotajiem dvīņiem. Iepriekš tituls piederēja ķīniešu dvīņiem, kas bija nodzīvojuši līdz 62 gadu vecumam.

Neskatoties uz netradicionālo dzīves pieredzi, abi brāļi vairākkārt publiski norādījuši, ka viņiem bijusi laba dzīve.