foto: Mārtiņš Ziders
“Labi domāts – slikti sanācis!” Zīmols “Amoralle” atvainojas par savu muzikālo video
Atvainošanos zīmola radītāja Inese Ozola publicējusi sociālajā tīklā "Instagram".
Dzīvesstils
2020. gada 4. jūnijs, 12:23

“Labi domāts – slikti sanācis!” Zīmols “Amoralle” atvainojas par savu muzikālo video

Jauns.lv

Vietējā sieviešu apakšveļas zīmola “Amoralle” radītāja Inese Ozola publicējusi atvainošanos sociālajos tīklos, reaģējot uz sašutumu par zīmola mārketinga video, kas publicēts laikā, kad ASV notiek vardarbīgi protesti pret rasismu un nevienlīdzību.

Laikā, kad ASV notiek protesti pret rasismu un nevienlīdzību, kas pārtapuši milzu grautiņos, Latvijas modes zīmols "Amoralle" sociālajos tīklos publicējis video ar vairāku Latvijas sabiedrībā atpazīstamu sieviešu dalību, kurā šķietami iestājas par vienlīdzību un cilvēku daudzveidību.

Trešdienas pēcpusdienā publicētajā video redzamas vairākas sabiedrībā populāras sievietes, tostarp dziedātājas Olga Rajecka, Aminata, Samanta Tīna, Marta Grigale, Patrisha, politiķe Dana Reizniece-Ozola, akordeoniste Ksenija Sidorova, aktrise Dārta Daneviča, dūla Katrīna Puriņa-Liberte un citas. Visas vienojušās kopīgā dziesmā – Džona Lenona "Imagine".

"Mēs visi šajā esam vienoti. Mēs esam sievietes. Tam ir nozīme. Mēs esam kopā. Mēs ticam cilvēcībai. Mēs ticam sievišķības, maiguma un sarunu spēkam. Mēs neatbalstām vardarbību, agresiju vai netaisnību. Mēs ticam vienlīdzībai, daudzveidībai un pieņemšanai. Katrai dzīvībai ir nozīme," teikts pie "Amoralle" publicētā video vietnē "Instagram".

Kamēr pie video atrodami arī pozitīvi komentāri, sociālajos tīklos lielākoties raisās asas diskusijas par uzņēmuma izvēlētajiem mārketinga veidiem.

Daudzi norāda, ka dārgas apakšveļas uzņēmumam nav nekādas daļas komentēt ASV notiekošos procesus, kur nu vēl mēģināt vairot savu atpazīstamību uz šīs krīzes rēķina.

Dienas izskaņā zīmola radītāja Inese Ozola noreaģēja uz sabiedrības neapmierinātību un publicēja atvainošanos “Instagram”:

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Tā kā liela daļa sabiedrības šim video veltījusi kritiku, uzņēmums jau pēc 5 stundām to izdzēsis, bet pilnībā pazudis no sociālajiem tīkliem video tomēr nav:

Sociālajos tīklos šis Latvijas veļas un naktstērpu zīmola video izraisījis gana daudz diskusiju. 

"Twitter" lietotāja Sanita atgādina par neseno skandālu, kad modele un TV seja Māra Sleja paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar "Amoralle", jo uzņēmums modelēm neizmaksājot pienācīgu atalgojumu par skatēm.

Viens no populārākajiem komentāriem, kas atstāts pie video "Instagram", vēsta: "Absolūta neiedziļināšanās problēmā un tāpēc daudzi šo uztver kā ņirgāšanos par esošo situāciju pasaulē. Vienīgā jēga šim video bija uzfrišināt zīmolu un katras šīs personas publisko tēlu. Ko Amoralle reāli dara, lai būtu iekļaujošs zīmols? Ražo nenormāli pārcenotas drēbes tikai viena izmēra slaidām sievietēm, spiežot uz sievišķību un kompleksiem, ka tu vari būt sieviete tikai caur seksapīlu, ķikināšanu, raudāšanu un samta peņuāriem? Kur ir šis equality jūsu zīmolā, kur nav ne citas rases, ne plus size modeles, ne kripatiņas no realitātes. Izkāpiet no sava rozā burbuļa beidzot." 

"Sēžam mājās un dziedam dziesmiņu ar cerību dabūt "Instagram" naudiņu no skatījumiem, kamēr cilvēkus ik dienu nogalina uz ielas viņu ādas krāsas dēļ. Wow, "Amoralle", jūs nu gan tik ļoti woke. Izdzēsiet šo idiotismu, aizverat mutes un noziedojiet naudu cilvēkiem, kuri nevar atļauties sēdēt mājās un dziedāt," vēsta kāds cits komentārs.

Viena no video iesaistītajām personām - radio ētera personība Sanda Dejus norāda, ka viņa savu dziesmas rindiņu iedziedājusi jau aprīlī, kas liecina, ka visticamāk šis video bijis domāts kādam citam mērķim, nevis šobrīd ASV notiekošā kontekstā.

Pats uzņēmums gan diskusijās nav iesaistījies. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka ASV jau astoto dienu nerimstas protesti, kurus izsaukusi afroamerikāņa Džordža Floida nāve policijas aizturēšanas operācijas laikā, un otrdien Savienoto Valstu pilsētu ielās atkal izgājuši desmitiem tūkstošiem cilvēku.

Ņujorkā protesti atkal pārauguši sadursmēs ar policiju, veikalu demolēšanā un marodierismā. Lielas demonstrācijas un mītiņi notikuši arī Losandželosā, Filadelfijā, Atlantā un Sietlā.

Cilvēki ASV dedzina ēkas un laupa veikalus, protestējot pret policijas aizturēta afroamerikāņa nāvi

ASV notiek protesti, ko izraisīja Džordža Floida nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolē un kas tagad pārauguši grautiņos un laupīšanās.

gallery icon
143

Neskatoties uz vardarbību, saskaņā ar pirmdien un otrdien veikto aptauju vairums amerikāņu atbalsta protestētājus.