foto: Unsplash
Kā stiprināt nagus mājas apstākļos
Izvēlies dabīgas, netoksiskas lakas. Mūsdienās tirgū pieejams plašs netoksisku nagu laku klāsts.
Skaistums
2020. gada 26. maijs, 05:13

Kā stiprināt nagus mājas apstākļos

Jauns.lv

Tējas koka eļļas un neapstrādātas kokosriekstu eļļas sastāvā ir taukskābes, kam piemīt antibakteriālas un pretsēnīšu īpašības. Tās var palīdzēt atveseļot nagus, ja tos skārusi infekcija. Pievieno tējas koka eļļu jebkurai no tālāk minētajām eļļām – arī tās mitrina un stiprina nagus.

  • Pirms gulētiešanas iemērc pirkstu galus siltā olīveļļā, linsēklu eļļā vai eļļā ar E vitamīnu un masē nagus apmēram 15 minūtes. Pēc vanniņas neskalo eļļu ar siltu ūdeni, bet uzvelc kokvilnas cimdus un ļauj tai iedarboties visu nakti.
     
  • Sajauc ābolu sidra etiķi ar tādu pašu daudzumu silta ūdens, un iegūsi veselīgu šķīdumu nagu vanniņai. Ābolu sidra etiķis ne tikai satur vērtīgus mikroelementus, bet var palīdzēt atveseļot nagus, ja ir sēnīšu infekcijas.
     
  • Izvēlies dabīgas, netoksiskas lakas. Mūsdienās tirgū pieejams plašs netoksisku nagu laku klāsts. Lai gan tās nav tik ilgnoturīgas kā gēla laka, izmanto ikdienā kādu no šīm lakām, bet gēlu atstāj īpašiem gadījumiem.
     
  • Lasi etiķetes! Pat ja ražotājs apgalvo, ka visas sastāvdaļas ir dabīgas, izpratne par dabīgumu var ļoti atšķirties – galu galā cianīds arī ir pilnīgi dabīgs oglekļa savienojums. Pievērs uzmanību, vai uz etiķetes neparādās nosaukumi kā, piemēram, trifenilfosfāts (TPHP), toluols, formaldehīds un dibutilftalāts (DBP).