foto: Shutterstock
Ko dāvināt Mātes dienā no pieaugušajiem bērniem
Mamma novērtēs arī rūpes par viņas veselību un labsajūtu, piemēram, kvalitatīvus vitamīnus acīm, sejas masku, roku krēmu, nūjošanas nūjas vai abonementu krustvārdu mīklu žurnālam.
Bērni
2020. gada 8. maijs, 12:45

Ko dāvināt Mātes dienā no pieaugušajiem bērniem

"100 Labi Padomi"

Visi bērni vēlas iepriecināt mammu, bet uz jautājumu, ko uzdāvināt, tāpat zina, ka mamma atmetīs ar roku un teiks, ka nekādas dāvanas nevajag. Taču – ko dāvināt, ja gribas iepriecināt mammu?

● Klasika – ar ziediem un saldumiem garām nošaut nevarēs. Taču, ja mammai patīk darboties dārzā, uzdāvini stādu! Varbūt viņas košumdārzā iederēsies jauns rododendrs, ceriņš, kāds košumkrūms? Praktiskāka, bet tikpat mīļa dāvana – jauna ābelīte, bumbiere, saldais ķirsis vai krūmmellene augļu dārzā. Raža priecēs ne vien māmiņu, bet arī pašus dāvinātājus. 

● Ja mammai patīk taisīt ēst, iepriecini viņu ar garšvielām – aromātisko sāli, aromātiskiem pipariem, rožu cukuru kūkām. Ja rocība atļauj, uzdāvini rokas blenderi, jaudīgu smalcinātāju vai mikseri bubertam. Bet mammu, kurai jau apnicis stāvēt pie plīts, iepriecini ar pašu gatavotām pusdienām, arī mājās cepta kūka reti kuru atstāj vienaldzīgu. 

● Mamma novērtēs arī rūpes par viņas veselību un labsajūtu, piemēram, kvalitatīvus vitamīnus acīm, sejas masku, roku krēmu, nūjošanas nūjas vai abonementu krustvārdu mīklu žurnālam. Ja mamma ir uz tu ar tehnoloģijām, viņa novērtēs jaunu āra termometru, fitnesa rokas pulksteni, kas skaita soļus un seko miega kvalitātei, vai asinsspiediena mērītāju.

● Taču mīļas un atmiņā paliekošas atmiņas neprasa dižus ieguldījumus – ierāmēta mazbērnu kopbilde, skaisti noformēts un ar roku rakstīts apsveikums vai pašu sacerēts dzejolis.

Mūsdienās, kad ģimenes nereti dzīvo ārzemēs vai otrā Latvijas malā un piesardzība liek distancēties, var samontēt video ar visiem sveicējiem, izveidojot īsfilmu, lai mamma to varētu noskatīties brīžos, kad sailgosies pēc savējiem. Galvenais, ka no sirds!