Dzīvesstils
2020. gada 15. aprīlis, 05:38

Obligātā rīta rosme: pēc pamošanās ir svarīgi vismaz kārtīgi izstaipīties

"100 Labi Padomi"

No rīta pats svarīgākais ir izstaipīties. Pavēro, kā to dara suņi vai kaķi. Tie pamostoties nelec augšā, bet kārtīgi izstaipa muguru, priekškājas un pakaļkājas. Dari tāpat, turklāt vislabāk to darīt gultā uzreiz pēc pamošanās, ja tā ir ļoti mīksta, tad gan labāk uz grīdas.

Izstaipīšanās no rīta ķermenim ir svarīga, tas ir signāls, ka jāsāk rosīties. Tā palīdz iedarbināt svarīgākās ķermeņa sistēmas – aktivizē sirds un asinsvadu sistēmu, vielmaiņu un liek muskuļiem sagatavoties dienas darbiem.

foto: unsplash.com

Dari tā:

Guļot uz muguras, kājas izstiep taisnas, rokas – taisni aiz galvas. Kārtīgi stiepies garumā, ieelpojot izstiep pirkstus, plecus, arī kāju pirkstus, izelpojot atslābinies. Un dari tā vairākas reizes.

Pēc tam rokas aizliec aiz galvas un atbrīvo plecus. Lēnītēm cel galvu uz augšu, liecot zodu pie krūtīm – bet tik tālu, lai ir patīkami stiepjoša sajūta. Ieelpojot cel galvu augšup, izelpojot nolaid atpakaļ uz spilvena. Atkārto vairākas reizes.

Kad esi izstaipījusies, guļot uz muguras, ar abām rokām apķer celi, labo kāju lēnītēm velc pie sevis, bet tā, lai muguras krustu daļa un iegurnis paliek piespiesti pie gultas/grīdas. Kreiso kāju nostiep taisnu. Labo augšstilbu virzi uz augšu un pie sevis – jo tuvāk, jo labāk, lai jūti, kā stiepjas iegurnis. Pēc tam to pašu atkārto ar kreiso kāju. Atkārto vairākas reizes. Nobeigumā vēlreiz izstiepies garumā, un tad vai celties.

Tēmas