foto: Pexels.com
48 gadus vecs vīrietis: "Vai tiešām mūsu intīmā dzīve jau ir beigusies?"
Attiecības ne tuvu nav tikai sekss, atgādina psiholoģe.
Attiecības
2020. gada 1. aprīlis, 21:10

48 gadus vecs vīrietis: "Vai tiešām mūsu intīmā dzīve jau ir beigusies?"

Jauns.lv

Kas mainās pēc 25 gadiem laulībā? Emocionālā saikne kļūst stiprāka, bet kas notiek ar seksuālajām attiecībām? "Man ir 49, sievai - 48 gadi. Vai tiešām mūsu intīmā dzīve jau beigusies?" psiholoģei padomu vaicā vīrietis, atzīstot, ka ļoti mīl sievu, taču nejūtas laimīgs savā laulības dzīvē.

Vietne Thesun.co.uk publicē vīrieša jautājumu psiholoģei un viņas atbildi.

Jautājums: "Cienījamā Deidre, mana sieva ir manas dzīves mīlestība, laulībā esmu laimīgs. Mūsu seksuālā dzīve ir bijusi lieliska, apzinos, ka man ir ļoti paveicies. Un es to patiešām novērtēju. Tiesa, pēdējā laikā mums intīmajā jomā sāk klāties sliktāk. Esam precējušies 25 gadus, mums ir divi dēli un divas meitas. 

Jaunākais dēls no mājām izvācās pirms Ziemassvētkiem, beidzot esam palikuši mājās tikai mēs abi vien. Diemžēl mūsu seksuālā dzīve vairs nav tāda kā iepriekš. Mana sieva pēc darba ir nogurusi. Arī es pats daudz strādāju, tomēr tāpat vēlētos atgūt to maģiju. Viņai ir 48 gadi, man 49. Vai tiešām mūsu intīmā dzīve jau ir beigusies?"  

Psiholoģes atbilde: "Jūs vēlaties atgūt maģiju, taču maģija ne tuvu nav tikai sekss. Tagad esat mājās palikuši tikai divi vien. Varbūt sieva tādēļ jūtas skumīgi? 

Atsauciet atmiņā romantiku, kāda valdīja jūsu attiecību sākumposmā. Veltiet laiku sarunām, kopā pasmejieties, atpūtieties. 

Varu ieteikt arī palasīt informāciju par seksuālām attiecībām - internetā, grāmatās. Tas var būt noderīgi. Un sekss jūsu dzīvē noteikti vēl būs."