Bērni
2020. gada 23. marts, 08:56

Katrīna Jaunupe pirms meitas piedzimšanas: "Manī aug jauna dzīvība, tas mani stiprina"

Jauns.lv

Fonda Mākslai vajag telpu vadītāja Katrīna Jaunupe un basketbola kluba VEF Rīga valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups jau tuvāko dienu laikā kļūs par vecākiem savai otrajai atvasei. Mazuļa nākšana pasaulē gan Covid-19 pandēmijas noteikto ierobežojumu dēl nebūs kā plānota, tomēr Katrīna atzīst, ka jūtas labi un ir gatava meitas nākšanai pasaulē.

"Protams, tas kas notiek šobrīd Latvijā un pasaulē manī rada nemieru, neziņu un satraukumu par nākotni, bet, ņemot vērā, ka manī aug jauna dzīvība, tas mani stiprina un dod kaut kādu cerību... Ja skatās laikus atpakaļ, tad pasaulē ir bijuši gana daudz lieli pārbaudījumi. Nedrīkstam padoties, jo pēc šādiem pārbaudījumiem ir vērojams atkal uzplaukums. Es tā ceru,” domīgi bilst Katrīna.

Viņa atzīst, ka koronvīrusa epidēmijas laiks mainījis arī plānus viņas ģimenē, jo piespiedu kārtā savu otro atvasi viņai nāksies pasaulē laist bez mīļotā vīra klātbūtnes un atbalsta. Kā zināms, lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos, dzemdību iestādēs ir pārtraukti pacientu apmeklējumi, kā arī nav atļauts dzemdībās piedalīties pavadošajām personām, tai skaitā dzemdētājas partnerim.

View this post on Instagram

trīsdesmit septiņas nedēļas

A post shared by Katrina Jaunupe (@leiskalne) on

Katrīna par šo faktu ir informēta un atzīst, ka ir jāpieņem noteikumi visu drošības apsvērumu dēļ. „ Mēs meitu sagaidīsim Rīgas Dzemdību namā, kur arī sagaidījām savu pirmdzimto,” saka Katrīna. Topošā māmiņa piebilst, ka viss nepieciešamais mazulim ja ir sagādāts un atliek vien gaidīt, jo kuru katru dienu viņu ģimene kļūšot kuplāka.”