foto: EPA/Scanpix
Negaidīta Covid-19 karantīnas blakne: šķiršanās advokāti strādā virsstundas
Attiecības
2020. gada 16. marts, 21:34

Negaidīta Covid-19 karantīnas blakne: šķiršanās advokāti strādā virsstundas

Jauns.lv

Pasauli pārņēmušajai Covid-19 vīrusa pandēmijai ir savas blakusparādības, un daudzas no tām ir diezgan dīvainas. Piemēram, strauji pieaugusi interese par pornogrāfiju, negaidītu popularitāti piedzīvo 2011. gada filma "Contagion" un alkoholisko dzērienu ražotāja reklāmas kampaņa ar brīdinājumu, ka viņu produkts nepasargā no koronavīrusa.

Pēc Businessinsider.com vēstītā, tagad šim sarakstam pievienojusies arī statistika, ka strauji audzis šķiršanos skaits. Kā apgalvo eksperti, šī parādība saistīta ar koronavīrusu.

"Global Times" vēstī, ka Ķīnas pilsēta Sjiaņa pēdējās nedēļās saskārusies ar rekordlielu šķiršanās skaitu. Dažos rajonos vietējās institūcijas attiecīgajos departamentos palielinājušas darbinieku skaitu līdz maksimālajam. 

Veselības aprūpes ierēdņi uzskata, ka šāds šķiršanos skaita pieaugums varētu būt skaidrojams ar diviem apstākļiem. Pirmām kārtām visas iestādes bija mēnesi slēgtas karantīnas dēļ, un nu, kad atkal ir atvērtas, tās pārpludina atlikto pieprasījumu kaudzes, vēstī "Global Times". 

Otrām kārtām - lielāka daļa cilvēku bija karantīnā un viņiem neierasti ilgu laiku vajadzēja atrasties kopā, un tā ir laba augsne ģimeņu strīdiem. "Epidēmijas dēļ lielākā daļa pāru vairāk nekā mēnesi sēdēja mājās un bija kā sasieti viens ar otru. Tas izraisīja sen gruzdējušus konfliktus, no kuriem līdz tam bija izdevies izvairīties," "Global Times" skaidro Ķīnas ierēdnis Vangs.