foto: Pixabay
Pēc pieciem gadiem laulībā sieva vairs nešķiet seksuāli pievilcīga - jūtos vainīgs, ko darīt?
Attiecības
2020. gada 13. marts, 05:30

Pēc pieciem gadiem laulībā sieva vairs nešķiet seksuāli pievilcīga - jūtos vainīgs, ko darīt?

Jauns.lv

"Tikai pēc piecu gadu ilgas laulības man ir grūtības izjust seksuālu pievilcību pret savu sievu. Kad gājām uz randiņiem, mēs viens ar otru bijām kā apmāti. Taču, kopš esam precējušies, daudz kas ir mainījies…"

"Mūsu attiecības ir labas visās jomās, izņemot seksu. Mans skatījums uz pasauli un mana personība ir mainījusies viņas ietekmes dēļ. Es ticu, ka tā ir labāk, jo viņa ir ļoti mīļa un rūpīga persona, bet vai tas varētu izskaidrot izmaiņas seksuālajā pievilcībā?

Man ir sajūta, ka mums ir kļuvis pārāk ērti, esam kļuvuši viens otram pārāk līdzīgi. Es lielāko daļu laika pavadu viens un runāju tikai ar viņu. Man īsti nav sociālās dzīves. Es nezinu, kā to labot, bet tas mani nomāc.

Es nejūtos kā vīrietis un jūtos slikti, kad skatos pornogrāfiju vai izjūtu pievilcību pret citām sievietēm," ar šādu stāstu dalījies kāds vīrietis, kura anonīmā atzīšanās reizē ar psihologa komentāru publicēta “The Guardian”.

"Jūs ar sievu iespējams esat pārāk pieraduši viens pie otra, lai seksā sasniegtu maksimālo baudu. Turklāt, iespējams, jūs jūtaties aizvainots par notikušajām izmaiņām, kas radušās viņas ietekmes dēļ, kas arī var būtiski ietekmēt jūsu libido.

Jums jāatgūst sava individualitāte. Abpusējai pievilcībai attiecībās nepieciešams, lai katrs no partneriem uz otru raugās kā individualitāti, personību. Ja jūs vienmēr zināt, ko otrs domā, dzirkst zūd.

Atrodiet sev kādu draugu. Strīdā aizstāviet savu viedokli. Izpaudiet savas patiesās jūtas skaidri un ar cieņu un neļaujiet tās noraidīt kā nebūtiskas. Paradoksāli, bet labs sekss atgriezīsies, kad būsiet emocionāli un intelektuāli nošķirti," skaidrojusi Amerikas psihoterapeite Pamela Stepensone Konolija, kura specializējas seksualitātes traucējumos.