Attiecības
2020. gada 16. janvāris, 20:35

Līdz nāve mūs šķirs - mācītājs Korālis drauga vecākus apglabā vienā dienā vienā kapā

Jauns.lv

Tautā zināmais mācītājs Valters Korālis savā "Facebook" lapā padalījies ar vēstījumu, kas aizkustina daudzus. Lai gan pats par sevi notikums ir bezgala skumjš, Korālis tajā redz dievišķo. Proti, viņa drauga māte un viņa tēvs devušies mūžībā sirmā vecumā viens pēc otra - māte 11.janvārī, tēvs 12.janvārī. Viņu nāve bijusi viegla, no vecuma. Korālis raksta, ka nu patiesi piedzīvojis Bībelē paustos vārdus "līdz nāve mūs šķirs".

Valters Korālis šo stāstu sauc par brīnumu. Mācītājs feisbukā publicējis bildi ar izraktu dubultu kapu - abi drauga vecāki atdusēsies vienā kapā. Valtera ieraksts sociālajā tīklā dažu stundu laikā izpelnījies lielu popularitāti.

"Šodien satikāmies Ikšķiles Vecajos kapos, kur visi bijām liecinieki mīlestības stāstam visa mūža garumā. Un pat vēl aiz šī mūža. Jo mamma aizgāja savos ļoti sirmajos gados 11. janvārī, bet tētis 12. janvārī. Abi aizgāja dabiskā nāvē un viegli. Abus glabājām vienā dienā un vienā kapā. Šī bija tā ārkārtīgi retā reize, kad laulību liturģijas tradicionālie vārdi “...līdz nāve mūs šķirs” kļuva pavisam citādāki - jo nāve viņus abus drīzāk vienoja, un gandrīz vienlaicīgi. Dusēt viņi atkal devās abi kopā un vienā Zemes Gultā. Šī nakts būs viņu abu pirmā nakts Mūžībā. Ārkārtīgi rets un leģendai līdzīgs stāsts par Mīlestību un Aiziešanu. Un neizsakāmi liela Dieva žēlastība viņiem abiem. Un patiess stāsts," vēsta Korālis.

Ar to gan brīnumi nav beigušies. Pēc sirmgalvju bērēm kapsētā uzradies kāds balts kaķēns. "Ar šo balto kaķīti nupat satikos Ikšķiles Vecajos kapos pēc ļoti īpašajām bērēm. Viņš uzradās sazin no kurienes. Parunājāmies. Viņš ļāva sevi noglāstīt, bija īsts. Bet tāda ļoti mistiska sajūta tagad... Bet jāiet pie dzīvajiem!"

foto: Facebook
Pēkšņi uz kapsētu atnākušais baltais kaķēns.

Valters Korālis ir privāti praktizējošs garīdznieks, jo jau daudzus gadus ir ārpus jebkādām reliģiskām organizācijām un to prasībām. Viņš turpina laulāt cilvēkus, piedalīties kristībās un bērēs, organizē dažādus garīga un izklaidējoša rakstura pasākumus.