foto: Vida Press
Kantrimūzikas zvaigzne Dollija Pārtone teic, ka abiem ar vīru bērni “nebija lemti”
Kantri zvaigzne Dollija Pārtone.
Bērni
2019. gada 18. decembris, 06:41

Kantrimūzikas zvaigzne Dollija Pārtone teic, ka abiem ar vīru bērni “nebija lemti”

Jauns.lv

Lai gan kantri zvaigznes Dollijas Pārtones (73) laulība ar vīru Karlu Dīnu plašākai sabiedrībai aizvien ir noslēpumu apvīta un neizzināta, mūziķe nekad nav slēpusi: abi joprojām ir viens otra pārņemti un bezgala mīloši.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Attiecības, kas ilgst jau 53 gadu garumā, aizsākušās ar mīlestību no pirmā acu skatiena. Līdzīgi, kā to rāda romantiskajās filmās! “Mana pirmā doma bija, ka es apprecēšu šo meiteni,” izteicies Karls Dīns par tolaik 18 gadus veco Pārtoni, kuru viņš sastapis pie pašapkalpošanās veļas mazgātavas Nešvilā. “Mana otrā doma bija – ‘Ak, kungs, viņa ir tik izskatīga.’ Ar šo dienu patiesībā sākās mana dzīve!”

Pāris apprecējās 1966. gadā un pirms trim gadiem nosvinēja zelta kāzas. 50 gadu ilgu kopābūšanu viņi atzīmēja, atjaunojot laulību zvērestus. “Ja man to vajadzētu atkārtot, es to atkārtotu atkal, un mēs tā arī izdarījām,” izklaides programmas “Entertainment Tonight” reportierim norādīja Pārtone.

foto: Express Syndication / Vida Press

Kantri zvaigzne ne mirkli nenožēlo savu izvēli apprecēt Karlu Dīnu, taču viņa atzīst, ka šaubījusies par lēmumu dzīvot bez bērniem. “Attiecību sākumposmā, kad mēs vēl tikai gājām uz randiņiem, un pēc tam, kad apprecējāmies, mēs domājām, ka mums būs bērni. Mēs neko nedarījām, lai to aizkavētu. Patiesībā mēs domājām, ka varbūt mums būs. Mēs pat bijām izdomājuši vārdus, taču tam nebija lemts notikt,” 2014. gadā intervijā mūzikas žurnālam “Billboard” norādīja Pārtone.

Lūk, kāpēc Pārtonei un Dīnam nav bērnu – un viņus tas pilnībā apmierina.

Pārtone sevi uzskata par māti ikvienam

Dollija uzauga daudzbērnu ģimenē – viņai bija 11 brāļi un māsas, turklāt visiem nācās sadzīvot vienā istabā. Pārtone bija ārkārtīgi tuva ar viņiem visiem. Pat tad, kad bērni paaugās un pārcēlās prom no ģimenes mājām, vairāki brāļi un māsas pirmajos pieauguša cilvēka gados izvēlējās dzīvot pie savas māsas Dollijas.

foto: Vida Press
Dollija (augšā, pa labi) ar ģimeni 1960. gada Ziemassvētkos. Viņa ceturtais bērns 12 bērnu ģimenē.

Dollija iemācījās mīlēt savu māsu un brāļu bērnus kā savus pašas. “Viņi mani sauc par tanti un omammu,” apliecina Pārtone. “Es viņu bērnus mīlu tā, it kā tie būtu mani mazbērni, un tagad man ir pat mazmazbērni,” teic Pārtone. “Tagad es esmu Gi-Gi, kas nozīmē vecvecmāmiņa. Es bieži aizdomājos: man nebija lemts būt pašas bērniem, lai visu citu bērni varētu būt kā manējie.”

Uzskata, ka bērni būtu izmainījuši karjeru

Intervijā ar izdevumu “The Guardian” Dollija Pārtone teic, ka abi ar vīru Karlu Dīnu mēdz aizdomāties, kādi gan tagad būtu viņu bērni. “Kad mēs ar vīru apprecējāmies, mēs domājām – ja mums būtu bērni, kādi gan viņi izskatītos? Vai viņi būtu gari, jo vīrs ir garš? Vai viņi būtu miniatūri, tāpat kā es? Ja mums būtu bijusi meita, viņai būtu dots vārds Karla,” stāsta Dollija.

foto: Vida Press
Dollija Pārtone ir skandalozās dziedātājas Mailijas Sairusas krustmāte.

Pēc gadiem ilgām sarunām un sapņiem par bērniem, Dollija apliecina, ka viņiem tie “nebija lemti. Kā mēs jūtamies par to tagad, kad esam gados? Mēs esam priecīgi.”

“Es domāju, ka būtu bijusi lieliska mamma. Es, visticamāk, būtu upurējusi visu citu,” norāda Pārtone. “Tāpēc, ka es justu vainas apziņu, ja viņus pamestu, lai dotos uz darbu vai turnejā. Viss būtu citādāk. Es, visticamāk, nebūtu zvaigzne.”

Viņa jūt aicinājumu palīdzēt citiem bērniem

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Neraugoties uz to, ka Dollijai Pārtonei nav savu atvašu, viņa ļoti mīl bērnus. Kantrimūzikas zvaigzne dibinājusi bezpeļņas organizāciju “Imagination Library”, kurā bez maksas iespējams iegūt grāmatas pirmsskolas vecuma bērniem.

foto: CAMERA PRESS/Rachel Joseph / Vida Press
Dollijai ļoti patīk bērni. Viņa dibinājusi bezpeļņas organizāciju “Imagination Library”, kurā bez maksas iespējams iegūt grāmatas pirmsskolas vecuma bērniem.

“Manuprāt, es bērniem patīku, jo viņi mani uztver kā Pīļu mammu vai Feju krustmāti,” viņa izteikusies intervijā slavenību žurnālam “People”. “Es esmu kā mutlfilmu varone – mana balss ir īpatnēja, bet pati esmu izklaidējoša, maza auguma persona, tāda pati kā viņi. Es pēc dabas esmu ļoti bērnišķīga!”

2017. gadā neskaitāmām godalgām apbalvotā kantri zvaigzne izdeva bērniem domātu albumu “I Believe in You”.

Mailija Sairusa ar krustmāti kantri dziedātāju Dolliju Pārtoni

gallery icon
6

Viņai patīk attiecības tādas, kādas tās ir

Kāpēc Pārtone nekad neapmeklē publiskus pasākumus kopā ar vīru? Tāda ir viņu izvēle. “Es vienmēr jokoju un smejos, kad cilvēki man jautā, kāds ir manas ilgās laulības un noturīgās mīlestības noslēpums,” intervijā žurnālam “People” teic Dollija. “Es vienmēr atbildu –  “Paliec prom!”. Šajā ir daudz taisnības. Es daudz ceļoju, bet mēs no sirds izbaudām viens otru, kad esam kopā un darām kopīgas lietas.”

2016. gadā Pārtone izdeva savu 46. studijas albumu “Pure & Simple”. Tas bija veltīts viņas vīram Karlam Dīnam.

Dollija Pārtone izrāda krūtis

gallery icon
29