foto: PA Wire/PA Images
Dievnama vadībai problēmu nav: katedrālē Londonā defilē modeles knapos peldkostīmos
Vairāk par tērpiem pārsteidz modes skatei izvēlētā vieta – Sautvorkas katedrāle.
Mode
2019. gada 28. septembris, 05:58

Dievnama vadībai problēmu nav: katedrālē Londonā defilē modeles knapos peldkostīmos

Kas Jauns Avīze

Sautvorkas katedrāles sienās Londonā noritējis baznīcai neierasts sarīkojums – modes skate. Cita starpā izrādītas mini kokteiļkleitas un peldkostīmi. Un dievnama vadība ne tikai nav pārsteigta, bet neredz te nekādu problēmu.

foto: PA Wire/PA Images
Vairāk par tērpiem pārsteidz modes skatei izvēlētā vieta – Sautvorkas katedrāle.

Londonas Modes nedēļas ietvaros savus darbus parādījis slavenību tērpu dizainers, par glamūra karali dēvētais Džulijans Makdonalds. Viņa darinājumus nēsā dziedātājas Bejonse, Teilore Svifta, Meraija Kerija un citas zvaigznes.
Jaunākajā kolekcijā Makdonalds demonstrējis tērpus ar atklātiem izgriezumiem, puscaurspīdīgas kleitas un daudz mini, kā pats saka, centies parādīt “īstu sievieti”.

Tomēr lielāko ievērību izpelnījās modes skatei izvēlētā vieta – anglikāņu baznīcas dievnams. Viens no bīskapiem izteicis šaubas, vai baznīcai jādod laukums “ļoti bagātu cilvēku narcistiskam sarīkojumam”. Gevins Ašendens, bijušais karaliskais kapelāns, kurš par garīdznieku iesvētīts Sautvorkas katedrālē, iesaka bīskapijai divreiz padomāt, pirms iztapt materiālismam.

Katedrāles vadība uz to atbildējusi, ka šo baznīcu jau daudzus gadus izmanto dažādiem sarīkojumiem, tostarp modes industrija. “Mēs esam ļoti priecīgi, ka mūs uzaicināja sadarboties ar britu dizaineru Džulijanu Makdonaldu Londonas Modes nedēļas ietvaros. Viņa šovs pulcēja katedrālē cilvēkus, kas citādi neatnāktu. Un daudzi nosauca to par skaistu, ar īpašu atmosfēru. Bet šovs noritēja profesionālā līmenī un cieņpilnā izpildījumā,” teikts paziņojumā.

Šīs baznīcas vadība līdztekus dievvārdiem piedāvā biznesa pakalpojumus – 12. gadsimta ēku var noīrēt gan svinīgām vakariņām, gan muzikālam uzvedumam. Kaut arī Lielbritānijā darbojas vairāk nekā 16 000 baznīcu, svētdienas dievkalpojumus apmeklē mazāk par diviem procentiem valsts iedzīvotāju.

Lai savilktu galus kopā, baznīcas bieži ļauj organizēt tām neraksturīgus pasākumus. Kāds Londonas dievnams dala telpas ar kafejnīcu, pastu un bērnu rotaļlaukumu, dažās baznīcās daļa ēkas pārbūvēta īres dzīvokļos. Un arī modes skates britu baznīcās bijušas ne reizi vien. Šā gada Londonas Modes nedēļā vēl viena, kaut arī ne tik plika, noritēja Svētā Kipriana baznīcā, pērn – Svētā Jāņa baznīcā.