foto: LETA
Daugavpilī izgāžas projekts par pabalstu bērnu auklēm
Sieviete ar bērna ratiņiem.
Bērni
2019. gada 22. septembris, 16:51

Daugavpilī izgāžas projekts par pabalstu bērnu auklēm

Jauns.lv / LETA

Līdz šim ģimenes, kuru bērniem nav iespējams apmeklēt pašvaldības pirmsskolas iestādes, nav izrādījušas lielu interesi par jauno Daugavpils pašvaldības pabalstu auklēm, atklāja pilsētas vadība.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis (Latgales partija) šonedēļ aizvadītajā preses konferencē informēja, ka pirms mācību gada bija vecāki, kas interesējušies par pabalsta saņemšanu, taču interese esot noplakusi.

Savukārt domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) pieļāva, ka noteikumi pabalsta saņemšanai ir pārāk sarežģīti, un situācija bijusi paredzama. To deputāti pieļāvuši, jau diskutējot pat nosacījumiem.

Līdzfinansējums no pašvaldības 140 eiro apmērā mēnesī paredzēts par vienu bērnu no pusotra gada vecuma līdz brīdim, kad bērnam pašvaldības noteiktajā kārtībā tiek piedāvāta vieta pirmsskolas izglītības iestādē.

Jau vēstīts, ka ar šo mācību gadu Daugavpils pašvaldība paaugstinājusi atalgojumu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem un ieviesusi līdzfinansējumu par aukļu pakalpojumiem bērniem, kas neapmeklē bērnudārzu. 

Pilsētas bērnudārzos strādā aptuveni 500 skolotāju, un domē cer, ka atalgojuma palielināšana ļaus noturēt esošos darbiniekus un piesaistīt jaunus.

Tāpat bērnu, kas neapmeklē pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, vecāki var saņemt 140 eiro atbalstu mēnesī, lai mazuļus pieskatītu sertificētas auklītes.